Món Esport
El Barça i l’Argentina, obligats a entendre’s
  • CA

L’estat de forma de Leo Messi marca el ritme cardíac del Barça, com a equip i com a club. L’empat contra l’Atlètic de Madrid, que va arribar en un moment gèlid del partit, va quedar reduït a anècdota després que l’argentí hagués de retirar-se lesionat.

El Barça no va saber reaccionar al sotrac i Correa va igualar un partit del qual gairebé ningú recorda el resultat. Tothom mira a Messi: busquem explicacions, connexions entre el trencament i la pubàlgia que arrossega, mirem el calendari gairebé amb lupa i recordem el tram de l’any passat en el qual l’argentí no va ser-hi. Neymar va agafar les regnes del trident (reduït a parella letal) i entre el brasiler i Suárez van anotar vint dels vint-i-tres gols de l’equip: vuit victòries, una derrota i un empat. Messi va tornar a jugar el 21 de novembre de 2015, a la segona part d’un partit decidit (en aquell moment anava 0-3) al Santiago Bernabéu.

 

Però no tothom entén la lesió de Messi com una maledicció divina: a l’Argentina, només conèixer la noticia, es van entestat a buscar un culpable, un ase dels cops al qual carregar les culpes. L’escollit va ser el Barça. “Ens envien missatges perquè cuidem a Messi, però ells no el cuiden”, va assegurar Edgardo ‘El Patón’ Bauza -el seleccionador- a la televisió argentina FOX Sports.

A diferents mitjans argentins, com la pròpia FOX o Radio la Red, es qüestionaven si la celeritat del comunicat mèdic emès pel Barça després del partit, responia a una tècnica per prevenir i impedir que Messi viatgés a Sud-amèrica en la propera aturada de seleccions (contra el Perú el 7 i contra Veneçuela el 12 d’octubre).

 

Des del cos tècnic argentí saben que no és així. De fet les relacions entre els departaments mèdics culers i argentins són fantàstiques. Conscient de l’errada monumental comesa, Bauza va rectificar una hora després a una altra cadena (ESPN), però el mal ja estava fet. Al Barça no va agradar el comentari, ja que les relacions fins aleshores eren immaculades.

 

Quan Messi va viatjar cap a l’Argentina per jugar contra l’Uruguai, el Barça hauria preferit que no ho fes, encara convalescent de la seva pubàlgia, però des del club entenien la importància del retorn de Messi a l’albiceleste i la transcendència del partit. “La feina ja està feta”, comentaven al club blaugrana després que Messi aconseguís la victòria per l’Argentina fent l’únic gol del partit.

 

De fet, al Barça sempre van justificar que Messi viatgés al seu país a la passada aturada de seleccions, al·legant que “ha arribat a una maduresa a la seva carrera, que sap quan pot i no pot jugar”. És per això que als culers no els va agradar gens el comentari del Patón. No van voler dir res públicament, però admetien en privat que no entenien les declaracions de Bauza. D’altra banda, fonts del cos tècnic de la selecció argentina asseguren que la intenció del DT, en cap cas era entrar en conflicte amb el Barça. “Res més lluny de la realitat”. Consideren que es van magnificar les declaracions i que l’interès comú, “el que els uneix”, és que Messi estigui perfectament bé. És per això que, per seguir mantenint una relació fluida, l’AFA s’ha disculpat amb el Barça, tal com va explicar ahir al vespre el vicepresident institucional del club, Josep Vives.

 

La relació entre el Barça i l’AFA continuarà sent bona i fluida, però al club no va agradar el comentari de Bauza que, consideren, hauria de ser més discret.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa