Món Esport
El Barça i els Mossos d’Esquadra es reuniran el proper dilluns
  • CA

El Barça i els Mossos d’Esquadra ja s’han posat en contacte per establir el full de ruta que s’haurà de seguir si es vol tirar endavant, sense conflictes, la nova proposta d’Espai d’Animació que va plantejar el club a mitjans del mes de març.

El proper dilluns 4 d’abril, el primer dia laborable després del Barça-Reial Madrid i la vigília del Barça-Atlètic de Madrid de Champions League, el club i el cos de seguretat es reuniran per pactar les normes d’aquesta nova graderia. Segons ha pogut saber El Món, aquesta serà la primera reunió que mantindran Barça i Mossos des que el club blaugrana fes pública la seva intenció de projectar el nou Espai d’Animació. Fins el moment, el cos de policia desconeix les bases del projecte.

Els Mossos d’Esquadra posaran sobre la taula un seguit de recomanacions imprescindibles que l’entitat catalana haurà de complir si vol mantenir una total seguretat, tant dins la zona, com arreu de l’Estadi: una graderia totalment controlada, amb un llistat de socis que hi podran accedir, amb integrants que no tinguin res a veure amb la violència -ni en l’actualitat, ni en el passat- i amb unes mesures físiques de control, com són les càmeres de seguretat i un accés limitat amb document identificatiu.

Tot i això, Mossos no posarà límits a la grada. De fet, tampoc en va posar quan el club va decidir cancel·lar el projecte anterior. “Mossos d’Esquadra no pot dir sí o no a una Grada d’Animació del Barça. El Barça és un club privat, una entitat que pot fer, dins la legalitat, el que cregui convenient al seu estadi”, expliquen fonts del cos de policia. “Nosaltres el que podem fer, i fem, és recomanar mesures per garantir la màxima seguretat. I ajudem en tot el que faci falta, sempre que se segueixin les nostres recomanacions. Si no és així, ens desmarcarem i recomanarem no fer-la, tot i que no podem evitar-ho”, comenten.

L’any 2012, el cos de policia va desaconsellar la grada d’animació plantejada per la junta directiva presidida per Sandro Rosell “perquè el club no va seguir les nostres recomanacions”, manifesten des dels Mossos. “Els grups van plantejar una sèrie de noms que van fer l’espai inviable, uns 25 o 30 personatges vinculats amb la violència i els negocis il·legals, com la venda de drogues. Es va desaconsellar immediatament i el club va decidir frenar el projecte. Volem creure que, si el Barça recupera ara aquesta història, és perquè la vol fer bé.”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa