El Barça homenatjarà Kubala, Kocsis i Czibor en una pel·lícula

El club projectarà avui la pel·lícula 'Hongaresos pel Barça', on es repassarà la trajectòria dels tres jugadors dels anys 50 i 60

László Kubala és un dels grans ídols de la història del FC Barcelona. De fet, l’hongarès va revolucionar el futbol europeu amb la seva arribada al Barça l’any 1950, fugint del comunisme, i es va convertir en un dels millors jugadors de l’època. Ell va liderar el Barça de les Cinc Copes i va fer que, amb la seva qualitat, el camp de Les Corts es quedés petit i s’hagués de construir un nou estadi.

Ara, 66 anys després del seu fitxatge pel Barça, el club l’homenatjarà amb una pel·lícula en la qual també es commemoraran les figures de dos companys de Kubala, Sándor Kocsis i Zoltán Czibor. L’acte tindrà lloc a l’Auditori 1899 del Camp Nou, avui dilluns a les set de la tarda.

Segons ha pogut saber el diari El Món, el guió de la pel·lícula està basat en vint punts clau, que repassen les diverses fases de la vida esportiva dels tres futbolistes:
– El naixement del Barça i els primers hongaresos;
– El futbol i la Guerra Mundial;
– Kubala: els seus inicis;
– Kubala arriba al FC Barcelona;
– Kocsis, Czibor i l’equip d’Or;
– La final del Mundial de 1954;
– La gira del Honvéd;
– Tres hongaresos al Camp Nou;
– Fills i pares;
– Nou país, nova llengua;
– L’èxit de Kocsis;
– Berna, l’estadi maleït;
– Els contratemps;
– Kocsis es retira;
– Èxits i enyorances;
– El drama de Kocsis;
– Czibor torna a Hongria;
– Kubala: mentor i veterà;
– L’adéu de les llegendes;
– L’herència dels tres hongaresos.

La projecció de la pel·lícula comptarà amb la presència del vicepresident institucional, Carles Vilarrubí, dels directius Silvio Elías i Pau Vilanova, del viceministre d’afers exteriors i de comerç exterior d’Hongria, László Szabó, de l’ambaixadora d’Hongria a Madrid, Enikő Győri, del conseller d’afers exteriors, relacions institucionals i transparència, Raül Romeva i del cònsol general d’Hongria a Barcelona, Barnabás Kovács.

Més informació

Nou comentari