Món Esport
El Barça haurà de pagar 47 milions d’euros pels terrenys de Can Rigalt
  • CA

El Barça ha perdut l’arbitratge amb l’Ajuntament d’Hospitalet de Llobregat pels terrenys de Can Rigalt venuts l’any 2005 per la junta directiva de Joan Laporta, un afer judicial que li significarà una pèrdua de 47 milions d’euros.

El portaveu del Barça, Josep Vives, ha explicat que “després de no complir certs requisits, el tribunal arbitral obliga a desfer l’operació i, per tant, a pagar 47 milions d’euros. 35,4 de la venda del 2005, més els interessos”. Preguntat per les conseqüències que aquesta derrota pot generar al club, el portaveu ha manifestat que “la junta entoma aquesta decisió i la gestiona. No es tracta de buscar la culpa. Els serveis jurídics i l’àrea financera estudien els efectes d’aquesta decisió”.

Vives ha apuntat a la directiva anterior, presidida per Laporta, a qui ha traspassat bona part de la responsabilitat: “La junta anterior es va estalviar d’avalar el pressupost. Si l’any 2005 algú va firmar un contracte, aquesta persona es responsabilitza del seu compliment”.

Can Rigalt és una masia del segle XVIII considerada patrimoni de la ciutat de L’Hospitalet. Actualment, segueix en desús, juntament amb els 55.044 metres quadrats del seu voltant, després que l’any 1997 Josep Lluís Núñez decidís comprar els terrenys per 250 milions de pessetes (1,4 milions d’euros), per a fer-hi camps d’entrenament, un projecte que va quedar paralitzat per l’Ajuntament, degut a les queixes de les associacions veïnals.

El 2005, la junta de Joan Laporta va vendre’n 10.000 metres quadrats -en els quals s’hi incloïa una finca no construïda- per 35,4 milions d’euros, 5,8 dels quals havien de servir per urbanitzar la zona i fer-la edificable, un fet que encara no ha succeït. La immobiliària Mar, qui va comprar aquests terrenys al Barça, ha reclamat ara els diners corresponents a la finca, que no s’ha construït, ni entregat, des d’aquella venda el 2005.

El Centre d’Estudis de L’Hospitalet ha demanat, en reiterades ocasions, que el Barça mantingui en millors condicions aquests terrenys -i la masia- fins que es decideixi què s’hi haurà de fer. En un principi, la zona de Can Rigalt havia de servir per ampliar el barri de Pubilla Casas i establir-hi un parc metropolità, habitatges de protecció oficial i l’Hospital General de L’Hospitalet, un projecte que, degut a la crisi econòmica, va quedar aparcat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa