Món Esport
El Barça gasta 140 milions més en fitxatges que el Reial Madrid en els últims cinc anys
  • CA

Els últims deu anys de vida esportiva a Barcelona i a Madrid han canviat completament el panorama futbolístic estatal i bona part de l’europeu. Els blaugrana i els blancs, tret de la Lliga aconseguida per l’Atlètic de Madrid la temporada 2013-14, s’han repartit les últimes nou lligues i han aixecat cinc de les darreres nou Champions League, convertint-se en els clubs que més títols han guanyat durant l’última dècada. La tendència de títols entre els dos conjunts, però, s’ha vist afectada des de la sortida de Pep Guardiola al final de la temporada 2011-12, una inclinació que coincideix amb el canvi de model implantat per les juntes directives de Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu.

 

En el darrer lustre, és a dir, en els últims cinc anys (període 2012-2016), el Barça ha invertit en fitxatges una quantitat total de 283,87 milions d’euros, justament el doble que la xifra gastada pel Reial Madrid: 142 milions d’euros. Aquestes dades contrasten, però, amb el nombre de títols sumats per cada un dels dos equips. En el futbol, com en la vida, els diners no dónen, ni garanteixen la felicitat, però ajuden a superar el dia a dia i apropen alguns dels objectius establerts, sobretot en les grans empreses i institucions.

 

El Barça, en les darreres quatre temporades (acaba d’iniciar-se la cinquena) ha aixecat deu títols, pels set aconeguits pel Reial Madrid. El club català n’ha guanyat tres més que el madrileny, una dada positiva pels barcelonistes si s’analitzen i es comparen les xifres amb els 113 anys anteriors, des de la creació del Campionat d’Espanya (actual Copa del Rei) el 1903, però menys atractiva si la comparació es realitza amb el període de cinc anys anterior. Del 2007 al 2012, amb Rijkaard i Guardiola a la banqueta, el Barça va guanyar 14 títols, pels només quatre del Reial Madrid, entre els quals no es trobava la Champions League. Els blaugrana, en canvi, sí que van aixecar dues ‘orelludes’ (2009 i 2011), i tot això invertint molts menys diners que els madridistes. 

 

En aquell període (2007-2012), el Barça va gastar 216,45 milions d’euros en fitxatges, una xifra molt menor que la del Reial Madrid, que en va invertir 391, sense que això tingués influència sobre el terreny de joc i sense que Florentino Pérez pogués tornar a guanyar la tan preuada Copa d’Europa. Des que el club merengue va decidir invertir menys, gastar menys diners que el Barça en la incorporació de nous futbolistes, ha aconseguit sumar dues Champions League més al seu palmarès, per només una del conjunt blaugrana.

 

Comparativa d’inversió en fitxatges i títols dels darrers deu anys. | Adrià Soldevila

 

El duel directe, la mateixa tendència

 

En els partits entre el Barça i el Reial Madrid es reflecteix, també, la mateixa dinàmica de contraposició entre els diners invertits i els resultats esportius. En el lustre 2007-2011, l’equip català va vèncer en 9 dels 17 enfrontaments directes, per 4 empats i 4 victòries blanques. En el nou període, l’estrenat l’estiu del 2012 i que finalitzarà el proper juny, el Barça ha guanyat en 5 ocasions al Reial Madrid, n’ha empatat 2 i ha concedit 6 victòries al conjunt de la capital de l’Estat, i això que econòmicament els blaugrana han gastat el doble que els blancs.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa