El Barça diu que les investigacions als vicepresidents es van fer per “seguretat”

Oliver desmenteix que es tracti d'un cas d'espionatge i confirma que Laporta no en sabia res

“Tot ha estat una auditoria de seguretat, totalment legal i amb l’objectiu de protegir els vicepresidents”. Amb aquesta explicació el director general corporatiu del club, Joan Oliver, ha volgut tancar la polèmica que avui ha obert el Periódico al publicar que quatre vicepresident del club i possibles candidats a la presidència l’any 2010 havien estat investigats per l’entitat.

Oliver ha confirmat que el club va contractar una empresa de detectius privats per investigar els quatre vicepresidents –Joan Boix, Jaume Ferrer, Joan Franquesa i Rafa Yuste-, després que Franquesa els advertís que se sentia vigilat. Oliver ha desmentit que es tracti d’un cas d’espionatge, sinó de seguretat. El club volia saber si els altres membres de la directiva també tenien seguiment.

“Nosaltres no hem fet mai res que es pugui entendre com a investigació, insisteixo, el que nosaltres hem fet ha estat, en el cas d’alguns directius, una auditoria de seguretat, justament per garantir la seva seguretat i la del club. El club no ha entrat mai en històries de vigilar, espiar, seguir, ni res d’això”, ha dit Oliver.

El director general ha reconegut, com avançava el rotatiu, que ni els altres vicepresidents ni el mateix president de l’entitat, Joan Laporta, van tenir coneixements de les investigacions fins que aquestes es van donar per tancades. El cost de l’informe va ser de 56.000 euros.

Nou comentari