El Barça d’handbol ha guanyat la seva novena Copa d’Europa al derrotar el Veszprem per 28-23. L’equip de Xavi Pascual, des de l’inici per davant, amb Karabatic i Saric decisius com sempre i un secundari com Gurbindo esplèndid, ha sabut imposar-se a la final amb una gran defensa -immens Viran Morros- i un atac coral que només ha trobat resposta en Nagy -al Barça durant 12 anys- i Ilic, canoners insuficients per a l’estimat Ortega, mite del Palau i que avui ha vist com el seu conjunt queia clarament. Pascual suma la seva segona Champions i reivindica la seva feina des de la discreció i un coneixement profund d’aquest esport.

A la primera part, el Veszprem ha reduït fins on és possible a Karabatic, proclamat MVP al final, i tot i així el francès ha fet quatre gols i ha comandat l’atac. Aquí la potència d’aquest lateral, aturat parcialment però igualment clau. Molt meritori Gurbindo, que ha rellevat un Lazarov tocat i que ha fet un partidàs. Mai ha perillat el títol per als blaugranes. A la represa, només hi ha hagut un moment de dubte (19-17), però aviat el Barça ha posat terra de per mig. El mateix Karabatic, Tomàs i Noddesbo, rosques incloses, han aparegut per fer la resta.

Karabatic, un jugador únic, capaç de defensar com el millor, atacar amb visió panoràmica i contraatacar com una bèstia, segurament el més complert de la història, marxarà al PSG i això obligadament farà canviar el joc dels barcelonistes. Però tot plegat passarà la temporada que ve. Ara toca celebrar-ho. Amb aquesta Champions, el Barça suma el seu segon trofeu continental aquesta temporada després de la secció d’hoquei patins i a l’espera del que faci el primer equip de futbol dissabte que ve a Berlín.Nou comentari