El Barça consolida el seu lideratge

El FC Barcelona ha vençut al Camp Nou al Racing de Santander (3-0) en un plàcid partit pels culers, que han sentenciat als primers minuts, i que han tingut a Pedro, Messi i Iniesta com a golejadors.

Els de Pep Guardiola s’han avançat al marcador a la seva primera jugada d’atac. En menys de dos minuts de joc, Pedro només ha hagut d’empènyer amb el pit una centrada de Messi per a col.locar la pilota a la porteria de Toño.

A partir d’aquí, les ocasions han estat repetidament del líder i en les oportunitats de Puyol i Adriano. En una altra jugada d’atac, Henrique ha fet caure a l’àrea a David Villa i Iglesias Villanueva no ha dubtat a assenyalar penal. Leo Messi no ha perdonat des dels onze metres i, aquí sí, el Barça ha sumat el segon al marcador.

El Racing, lluny de caure, ho ha intentat sense sort a l’atac. Però el Barça posava contra les cordes al racing fins i tot des de lluny, amb un cop de Messi que ha obligat Toño a lluir-se. L’argentí ha tornat a exhibir un nivell altíssim.

La resposta del Racing ha estat una jugada col.lectiva d’atac que ha culminat amb una rematada de cap d’Adrián. Valdés ha refusat la pilota al córner amb una mà, evitant que els càntabres escurcessin distàncies.

Després de la mitja part, ha aparegut Andrés Iniesta per sentenciar el partit amb un xut a la frontal, que ha tingut la sort d’arribar a un jugador del Racing abans d’entrar a la porteria càntabra.

A partir del 3-0 ha decaigut el ritme del partit. El Barça segueix líder, amb set punts per sobre del Reial Madrid, a l’espera de la trobada dels blancs d’aquest diumenge davant el Mallorca.