El Barça confirma la moció de confiança a Bartomeu per a l’Assemblea

El portaveu del club ha explicat l'ordre del dia de la propera Assemblea General i ha negat que s'inclogui qualsevol debat sobre l'acció de responsabilitat contra la directiva de Joan Laporta

La junta directiva del Barça ha confirmat, a través del seu portaveu Josep Vives, la moció de confiança a la qual se sotmetrà la seva gestió en la propera Assemblea General Ordinària, on els socis compromissaris del club hauran de valorar el govern de Josep Maria Bartomeu i els seus companys directius.

L’Assemblea, que se celebrarà el dissabte 29 d’octubre a partir de les 10:30 hores al Palau Blaugrana (coincidint amb el Barça-Granada del vespre), inclourà en l’ordre del dia aquesta ratificació de la gestió, juntament amb les ratificació de les pròrrogues dels contractes amb el patrocinador Qatar Airways i el proveïdor de roba Nike. En la qüestió de confiança, Vives ha remarcat que la junta seguirà la idea inicial “del president, que ho va dir en el moment de presentar l’acord amb la Fiscalia pel cas Neymar”, de la mateixa manera que ha volgut explicar la inclusió del pacte en aquesta moció: “Els socis compromissaris votaran la gestió globalment entesa, que inclou l’acord de conformitat amb la Fiscalia. No podem donar-ne més detalls, però ho farem amb tota la cura, detall i transparència que ens caracteritza.”

 

La retirada de l’acció de responsabilitat contra la junta de Joan Laporta, un dels temes que s’havia rumorejat que es podria incloure en l’ordre del dia, finalment no es durà als socis: “No es contempla tractar-la en l’Assemblea. No existeix cap sentència en el recurs i no podem posar-la en consideració dels compromissaris.”

 

Pel que fa la reobertura del cas Neymar a l’Audiència Nacional, el portaveu del Barça ha deixat clara la postura del club i ha reivindicat la resolució del jutge José de la Mata. “No ha existit cap infracció penal”, ha insistit. “Ens hagués agradat que el recurs interposat no hagués prospoerat, però continuarem defensant els nostres postulats. Hi ha una gran incoherència en la part contrària, però estem tranquils, perquè entenem que hem fet les coses bé. La resolució del jutge De la Mata és una base suficient per argumentar la nostra posició”, ha conclòs.

 

Can Rigalt, dos milions i mig més i un descompte

Ara fa quinze dies, el mateix Josep Vives sortia en roda de premsa i confirmava unes negociacions amb La Llave de Oro, empresa propietària dels terrenys de can Rigalt, per tal de reduir la xifra de pagament del club després de laude contrari a l’entitat blaugrana. El portaveu del club ha explicat, aquest dilluns, que les negociacions “han prosperat i hem arribat a un principi d’acord que s’haurà de rubricar davant de notari”. A la xifra inicial de 47 milions d’euros se li han de sumar uns interessos de 2,6 milions, segons ha admès Vives, “però en el principi d’acord hi haurà un descompte significatiu”.

Nou comentari