Món Esport
El Barça celebra el tancament del cas Neymar
  • CA

Aquest divendres, el jutge de l’Audiència Nacional, José de la Mata, ha arxivat la segona i darrera branca del cas Neymar, la que seguia a Madrid per la querella del fons d’inversió DIS contra Sandro Rosell, Josep Maria Bartomeu, el Barça, Neymar Jr, Neymar pare, el Santos i els seus expresidents, Odilio Rodrigues i Luis Álvaro de Oliveira, per un presumpte delicte d’estafa i corrupció.

Després de pactar amb la Fiscalia per la primera branca, la de l’evasió fiscal en el pagament dels 40 milions al pare del jugador, i de reconèixer que aquesta quantitat pagada corresponia al sou del jugador, el jutge ha considerat que la querella de DIS no havia de prosperar i ha tancat el cas, després de tres anys de moviments.

En una compareixença púbica, el portaveu del Barça, Josep Vives, i el màxim responsable dels serveis jurídics, Román Gómez Ponti, han subratllat que “tanquem un capítol que ens ha generat preocupació i maldecaps. Aquesta decisió, juntament amb l’acord de conformitat, ens tanca el cas Neymar, fet que ens sembla molt important”.

Vives ha reiterat l’estat d’alegria de la junta directiva per haver tancat el cas, tot i haver pactat amb la Fiscalia i haver signat una condemna pel club, que el deixa amb antecedents penals i l’obliga al pagament d’una multa de 5,5 milions d’euros: “Ens hem de felicitar perquè volem desjudicialitzar el club, que no hi hagi conflictes, ni litigis. Es tracta que la nostra gent puguin centrar-se en allò que volen, el futbol.”

A més, el portaveu ha recordat que “el jutjat número 22 de Barcelona ha desestimat la petició de Joan Laporta de presentar-se com acusació particular”, amb la qual cosa l’acord ja no té cap mena de trava i podrà tirar-se endavant. Gómez Ponti ha manifestat estar “perplex” amb la petició de Laporta, per “haver-la presentat fora de termini” i l’ha titllat “d’oportunista”, aprofitant les paraules del jutge.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa