Món Esport
Egan Bernal guanya el Giro d’Itàlia
  • CA

El ciclista colombià Egan Bernal ha inscrit el seu nom en la història del ciclisme en proclamar-se campió del Giro d’Itàlia. Damiano Caruso tenia en la contrarellotge d’avui l’última oportunitat per atacar el liderat, però el de Bogotà no ha donat cap opció. Es tracta del seu primer Giro, que suma al gran èxit aconseguit l’any 2019 al Tour de França. És el segon pilot italià en imposar-se en aquesta competició, després del triomf de Nairo Quintana el 2014.

Bernal ha guanyat dues etapes i ha vestit el mallot rosa durant 13 jornades, controlant la classificació durant tot el tram final. Per darrere han quedat Damiano Caruso i Simon Yates. L’italià ha pogut retallar-li trenta segons en la crono final, però han estat insuficients. La gran diferència de gairebé dos minuts que tenia Bernal abans de l’etapa li ha servit per coronar-se campió. Yates ha quedat quatre minuts enrere.

Ganna no té rival durant la crono

El guanyador de la crono ha estat Filippo Ganna, que no ha donat cap opció als seus competidors. Ha completat la prova 12 segons més ràpid que els seus rivals més directes, que haurien estat 20 més si no hagués punxat la roda. Ganna s’ha imposat en les cinc últimes cronos realitzades al Giro, demostrant la seva superioritat en aquest tipus de proves.



Més notícies
Tao Geoghegan Hart guanya el Giro d’Itàlia 2020
Notícia: Tao Geoghegan Hart guanya el Giro d’Itàlia 2020
Comparteix
El ciclista britànic s'ha acabat imposant a Jai Hindley a la contrarellotge final
Egan Bernal trenca motlles al Tour
Notícia: Egan Bernal trenca motlles al Tour
Comparteix
El ciclista colombià es converteix, amb només 22 anys, en el primer guanyador sud-americà de la ronda francesa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa