La 100a edició de la Volta a Catalunya es disputarà el març del 2021

La 100a edició de la Volta Ciclista a Catalunya es disputarà finalment la darrera setmana del mes de març de 2021, segons ha anunciat l’organització aquest dilluns. Després d’avaluar com ha quedat el calendari ciclista a causa de la pandèmia de la Covid-19, que ha condicionat completament la temporada esportiva, la Volta del centenari d’edicions no se celebrarà aquest any 2020 “per tal d’afrontar-la amb les màximes garanties el 2021”. “La prioritat absoluta ara és la lluita contra el coronavirus i evitar la seva propagació. El calendari ciclista que ha fet oficial la UCI ha quedat reduït a pràcticament tres mesos, i el que tenim clar és que volem celebrar una 100a edició amb les màximes garanties i amb les millors figures mundials”, ha valorat el director general de la Volta, Rubèn Peris.

Tenint en compte que les competicions esportives amb gran afluència de públic a Catalunya no estaran permeses en els pròxims mesos, i amb un calendari on es preveu la disputa del Tour de França al mes de setembre, i posteriorment la celebració del Giro d’Itàlia i la Vuelta a Espanya, a banda de la disputa dels cinc Monuments i el Mundial de Ciclisme, les opcions per tal de celebrar la Volta de forma satisfactòria són molt limitades. “Tenim claríssim que no volem fer la Volta a qualsevol preu. No tindria sentit fer-la coincidint amb el Tour, el Giro o la Vuelta, competint pels millors corredors i les audiències televisives. Tampoc ens plantegem fer-la en un format reduït de dies. Per això creiem que l’opció més sensata i adient és fer-la en les nostres dates habituals l’any 2021”, ha confirmat.

“Hem de ser positius, i estem segurs que l’espera valdrà la pena. Tot i no fer-la aquest 2020, l’any vinent seguirà sent la Volta del centenari d’edicions, una efemèride molt especial, i una xifra que en les proves per etapes només han aconseguit el Tour de França i el Giro d’Itàlia”, ha afegit. La Volta Ciclista a Catalunya ha aprofitat el seu comunicat per agrair la comprensió per aquesta decisió a totes les parts implicades, “especialment a les institucions com la Secretaria General de l’Esport i l’Agència Catalana de Turisme, així com les Diputacions i les poblacions que són escenari de sortida o arribada d’etapa, amb qui espera seguir comptant per a l’edició 100 de la cursa”. La Volta Ciclista a Catalunya, que va viure la seva primera edició l’any 1911, s’havia celebrat de forma ininterrompuda des de l’any 1939, just després de la Guerra Civil espanyola. Ara haurà d’afrontar un petit parèntesi per tornar amb més força l’any 2021.Més notícies

Un jugador del Barça carrega contra els adults que no respecten les normes dels passejos amb nens

Pau Ribas critica que no es respecti la distància de seguretat i que hi hagi més d’un adult acompanyant els fills

Dos futbolistes de l’Athletic esclaten contra els pares que ignoren les normes dels passejos amb nen

Mikel San José i Ibai Gómez es mostren molt crítics a les xarxes socials amb el comportament d’alguns adults

Nou comentari