Dues victòries a domicili i una polèmica en la jornada dels catalans a l’ACB

La jornada de la Lliga ACB ha deixat dues notícies positives i una de dolenta. El BAXI Manresa ha aconseguit un triomf molt meritori a la pista del San Pablo Burgos per 82 a 90. El Barça també ha guanyat i segueix com a líder invicte després d’imposar-se al camp de l’Obradoiro per 64 a 79. Pel que fa al Joventut de Badalona, es va quedar a les portes d’aconseguir una victòria de prestigi a la Font de Sant Lluís. El València va superar per la mínima els badalonins (71-70). Els verd-i-negres i el Manresa estan empatats amb cinc victòries amb el València i el Breogán i estan immersos en la lluita per les vuit primeres posicions. Recordem que els vuit millors equips de la primera volta es classifiquen per la Copa.

El Manresa s’enganxa a la lluita per la Copa amb polèmica

L’equip de Pedro Martínez va dominar el partit des del primer moment, ja que el duel va arrencar amb un parcial favorable de 0-10 a favor del Manresa. Els visitants van passar per sobre del seu rival durant els dos primers quarts i van arribar al descans amb tretze punts d’avantatge. El Burgos ha intentat reaccionar a la segona meitat i ha arribat a reduir la diferència a ments de deu punts. Però el Manresa va acabar certificant el triomf liderat per un imperial Sylvain Francisco, que va anotar 28 punts. Aquest partit va comptar amb un fet polèmic. Chima Moneke va fer una botifarra amb els dits a l’afició del San Pablo Burgos. El nigerià ha demanat disculpes per la seva actitud a les xarxes socials i Pedro Martínez ha denunciat l’actitud del jugador al seu perfil de Twitter.

El Joventut de Badalona perd la victòria a l’últim minut

La Penya i el València van protagonitzar un partit molt ajustat que els badalonins van dominar durant bona part. Els verd-i-negres van arribar a gaudir d’un avantatge de set punts, però en cap moment van aconseguir una diferència significativa al marcador. La igualtat es va mantenir fins al final del duel i el Joventut disposava de set punts d’avantatge quan restaven tres minuts de partit. No obstant això, el València va reduir la diferència gràcies a dos triples seguits i va acabar de capgirar el marcador des de la línia de personal. La Penya va disposar d’una possessió per guanyar el partit, però els àrbitres van assenyalar falta en atac de Brodziansky.

El Barça no dona cap opció al Obradoiro

Els blaugranes han pogut tancar el partit durant els dotze primers minuts, ja que han aconseguit un avantatge de quinze punts. Però un parcial de 7-1 a favor dels locals ha donat ales als locals, que han aconseguit reduir l’avantatge al descans fins als tres punts. L’equip de Jasikevicius ha sentenciat el partit als últims quatre minuts del tercer quart amb un parcial de 3-15 que ha deixat sense opcions als gallecs. Mirotic i Laprovittola, amb 18 i 13 punts respectivament, han estat els màxims anotadors de l’equip culer.

Bagnaia guanya el GP de Portugal | Europa Press
Bagnaia guanya el GP de l’Algarve, que s’ha suspès quan quedaven dues voltes
Notícia: Bagnaia guanya el GP de l’Algarve, que s’ha suspès quan quedaven dues voltes