Dos gols en dos minuts, entre el 80i el 82, en una arribada amb tot de Sergi Roberto i en una rematada brillant de Luis Suárez, han salvat aquesta nit el Barça d’una ensopegada contra el Bayer Leverkusen al Camp Nou (2-1). No hagués sigut injust. Els alemanys han sobrepassat els blaugranes llargues estones, per intensitat i intenció, valents jugant a mar obert a l’estadi més complicat del món, però al final s’ha acabat imposant la qualitat dels locals. Mal partit del Barça i a la vegada tres punts valuosos per passar a liderar el seu grup a la Champions amb 4 punts, per tres del Leverkusen, tres del Bate i un de la Roma.

Un gol a la sortida d’un còrner, on ha fallat qui estava al primer pal i també Ter Stegen, Papadopoulus ha posat el cap a la primera meitat a l’àrea petita i ha situat contra les cordes els barcelonistes. El Barça ha tingut ocasions, però el Leverkusen més. Allà on hi havia dos jugadors dels catalans n’hi havia quatre de rivals. I així molts minuts. El Bayer ha pressionat, ha tocat i no s’ha arronsat en el camp del campió d’Europa. Ter Stegen, tot i encaixar un gol, ha estat el més destacat del Barça, amb dues aturades de molt mèrit. Les necessitava. Sense Messi -rellevat per Sandro- i amb Neymar entortolligat, poc eficaç, amb massa ganes de resoldre per si sol, el Barça no ha carburat.

A la represa, la situació no ha canviat gaire. Els germànics estaven ben ordenats i sense por, però a poc a poc han anat reculant i aquesta ha estat la seva tomba. Luis Enrique ha fet entrar Sergi Roberto per Iniesta -lesionat muscularment; el primer pronòstic un mes de baixa- i també a Munir. Aleshores ha aparegut la força del Camp Nou contra un adversari dur de mentalitat, però potser encara verd a la gran Europa, i les arribades s’han succeït, no gaire nítides, però constants. Els gols han sigut igual: accions que no apuntaven clarament a la xarxa, però la fe i la qualitat dels futbolistes del Barça han acabat per derrotar un molt digne Leverkusen. Massa patiments per ser finals de setembre. I almenys un mes sense Messi ni Iniesta. Poca broma.Nou comentari