Dos de cada tres brasilers creuen que els JJ.OO. perjudicaran al país

La meitat dels brasilers s’oposa a la celebració dels Jocs Olímpics al país i un 63% considera que portarà més perjudicis que beneficis, segons un sondeig que evidencia el creixent malestar social per la imminent celebració de la cita esportiva.

El sondeig, elaborat pel diari Folha de Sao Paulo a partir de 2.792 entrevistes, estima l’opinió de la ciutadania davant d’uns Jocs que han arribat precedits de tota mena de controvèrsia, des de la inseguretat persistent a Rio de Janeiro fins a les corrupteles polítiques que han entelat els preparatius.

Fa tres anys, un 64% dels brasilers veia amb bons ulls els Jocs, mentre que ara només el 40% hi està a favor. El 50% s’oposa a la celebració d’aquesta històrica cita, el doble que el juny del 2015.

El 63% estima que els Jocs comportaran més avantatges que inconvenients, si bé en el cas dels habitants de Rio aquesta proporció cau fins al 47%, segons l’enquesta, que té dos punts de marge d’error.

El Brasil acollirà entre el 5 i el 21 d’agost els primers Jocs Olímpics de l’Amèrica Llatina, en ple terratrèmol polític pel procés d’impeachment obert contra la presidenta, Dilma Rousseff. La mandatària, apartada temporalment del càrrec, coneixerà pocs dies després de la cerimònia de clausura si és cessada definitivament.Nou comentari