Món Esport
Djokovic guanya Wimbledon i segueix fent història
  • CA

Novak Djokovic està imparable. L’any 2021 del serbi ha entrat de ple en la història del tenis mundial. Després de les victòries a l’Open d’Austràlia i Roland Garros, el número 1 mundial ha guanyat també a Wimbledon i ha igualat una marca que no succeïa des de 1969, ser campió de 3 Grand Slams consecutius en un mateix any. El serbi s’ha imposat a Berrettini en quatre sets (6-7, 6-4, 6-4 i 6-3) i ha aconseguit el seu sisè Wimbledon, el tercer seguit.

Djokovic no ha començat amb bon peu el partit, perdent la primera màniga després d’haver disposat d’una pilota de set. Berrettini ha guanyat un intens tie break i li ha complicat les coses. De tota manera, el número 1 del món ha reaccionat amb força i s’ha endut els tres sets següents amb superioritat. L’italià ha plantat cara, però no ha pogut fer front a un dels millors tenistes de la història, que passa per un gran moment de forma. Amb aquesta victòria, el serbi iguala els 20 Grand Slams de Federer i Nadal, rècord absolut de la història del tenis. Els tres tenistes del big three estan empatats en una de les lluites més aferrissades que ha viscut aquest esport.

Camí de Rod Laver i l’autèntic Grand Slam

Una victòria de Djokovic a l’Open dels Estats Units seria històrica per partida doble. En primer lloc, superaria les xifres de Federer i Nadal i seria, en solitari, el tenista que més grans tornejos ha guanyat. De tota manera, el serbi té a l’abast una xifra encara més excepcional, igualar la històrica marca de Rod Laver, que segueix intacta des de 1969.

El tenista australià és l’únic en l’era Open que ha aconseguit guanyar a Austràlia, Roland Garros, Wimbledon i als Estats Units en un mateix any. En origen la denominació de Grand Slam feia referència a assolir aquesta fita, cosa que des de Rod Laver no s’aconsegueix. Djokovic, que entre 2015 i 2016 ja va guanyar les quatre competicions de forma consecutiva, tot i que en anys diferents, pot aconseguir aquest setembre una gesta que canviaria la història del tenis.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa