Detingut l’últim dels 12 presumptes terroristes que pretenien atemptar als JJ.OO.

El dotzè sospitós de planejar atemptats terroristes contra els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro del 2016 va ser detingut aquest diumenge a la ciutat de Comodor, a l’estat de Mato Grosso, segons ha informat Agencia Brasil.

Es tracta de l’últim dels 12 presumptes terroristes vinculats a l’autodenominat Estat Islàmic contra els quals les autoritats brasileres van emetre una ordre de detenció la setmana passada. En un primer operatiu, part de la coneguda com a ‘operació Hashtag’, van ser detingudes deu persones, i l’onzena es va entregar a les autoritats federals aquest mateix cap de setmana.

El sospitós, que va ser detingut en una terminal d’autobusos de la ciutat, va ser traslladat a una presó federal aquest dilluns.

El ministre de Justícia, Alexandre de Moraes, ha agraït a “sectors d’Intel·ligència de diversos països l’intercanvi d’informació” que ha portat a concloure amb èxit l’operació, iniciada la setmana passada. Segons de Moraes, la Policia federal té un grup orientat a la lluita contra el terrorisme, en què participen Estats Units, França, Bèlgica, Regne Unit, Argentina i Paraguai.

Després de la primera detenció, De Moraes va explicar que els detinguts es comunicaven a través d’aplicacions de missatgeria i “van passar de simples comentaris sobre Estat Islàmic i terrorisme a actes preparatoris”, suposadament amb vistes a cometre un atemptat durant els imminents Jocs.

Segons les autoritats, els detinguts, tots ells de nacionalitat brasilera, mantenien contactes amb membres de l’organització jihadista.Nou comentari