Detingut el president de la Reial Federació Espanyola de Futbol

La Guàrdia Civil escorcolla les dependències de la RFEF i deté el seu president, Ángel María Villar, en una operació contra la corrupció

La Guàrdia Civil ha detingut, aquest dimarts al matí, el president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Ángel María Villar, i escorcolla la seu de la RFEF i diversos despatxos, entre els quals s’hi troba el del màxim dirigent de l’organització. Es tracta d’una operació contra la corrupció ordenada pel jutge de l’Audiència Nacional, Santiago Pedraz.

Els agents que han irromput a la RFEF són els pertanyents a la Unitat Central Operativa de l’Institut Armat, i ho han fet després de l’ordre judicial signada per Pedraz. En aquesta operació, en la qual també hi participa la Fiscalia Anticorrupció, es persegueixen presumptes delictes d’administració deslleial, apropiació indeguda, corrupció entre particulars i falsedat documental. La Guàrdia Civil, que segueix escorcollant les dependències de la RFEF, també ha detingut el fill d’Ángel María Villar, Gorka, i el vicepresident econòmic Juan Padrón.

 

Segons diverses fonts, els investigadors també assenyalen tractes de favor de Villar als dirigents de les federacions territorials per obtenir el seu suport incondicional durant el seu mandat i en els processos electorals, utilitzant els mateixos diners de la RFEF en forma de donacions o subvencions. Ángel María Villar suma, amb l’actual, 29 anys com a president de la Reial Federació Espanyola de Futbol.

La mutualitat, també intervinguda

 

Segons ha pogut saber El Món, la Mutualitat Catalana de Futbolistes -delegació depenent de la Mutualitat espanyola-, situada a la Ronda Sant Pere de Barcelona, també ha estat registrada pels agents de la Guàrdia Civil a la recerca de proves que acreditin els delictes pels quals s’acusa Ángel María Villar i d’altres membres de la RFEF. El president de la Mutualitat Catalana és Andreu Subies, un càrrec rebut per extensió en ser president de la Federació Catalana de Futbol.

Nou comentari