Detalls de qualitat i victòria en el debut del Barça a Dublín (1-3)
Denis Suárez, en el seu debut. | FCB

El Barça ha debutat a la pretemporada amb una solvent victòria davant el Celtic de Glasgow, a l’Aviva Stadium de Dublín, en un partit ple de detalls interessants de cara a començar a valorar l’aportació de certs futbolistes (1-3).

Amb Leo Messi i Luis Suárez sobre el terreny de joc, Luis Enrique ha situat Aleix Vidal al lateral dret i Sergi Roberto al migcentre, en una posició ja coneguda pel jove jugador del planter i en la qual ha desplegat tot un ventall de bones accions, liderant la sortida de pilota, baixant-la a rebre entre els centrals i associant-se bé amb els seus companys al mig del camp, Denis Suárez i Arda Turan, tots dos titulars. El gallec, que ha debutat amb el primer equip del Barça, ha brillat amb l’execució pràcticament perfecta de les seves grans virtuts: la pausa en la circulació, la intel·ligència per trobar espais, la precisió i la velocitat de passada curta. Pel que fa el turc, el migcampista internacional ha tingut més presència que durant la temporada passada i ha fet un gran gol, el que ha servit per obrir la llauna, tot i que encara se l’ha vist mancat de ritme.

L’altre futbolista que va debutar el mes de gener -i que no va tenir la continuïtat esperada- és Aleix Vidal. El lateral de Valls ha realitzat un molt bon partit en fase ofensiva, oferint sempre opcions a la banda i desequilibrant el seu marcador per arribar amb perill a la línia de fons. Les seves botes han fabricat el primer gol, el d’Arda, després de realitzar una gran acció personal i una assistència intel·ligent. Un altra cosa ha estat l’aspecte defensiu, on ha tingut més problemes.

Un error de José Antonio Martínez ha permès el Celtic empatar en el minut 28 de la primera part, una situació que ha durat tan sols dos minuts. El central Ambrose s’ha fet l’1-2 en pròpia porteria i Munir El Haddadi, titular al costat de Messi i Suárez, ha fet el tercer, després d’una bona jugada finalitzada amb assistència del davanter uruguaià.

A la segona part, Luis Enrique Martínez ha volgut fer proves en l’esquema tàctic de l’equip. El tècnic asturià ha substituït Messi per Sergi Samper, que ha ocupat la posició de migcentre al costat de Sergi Roberto, en un doble pivot gens defensiu i amb qualitats altíssimes en la construcció. Al mateix mig del camp, Arda Turan i Denis Suárez han actuat uns minuts amb llibertat, deixant Munir i Suárez a la davantera, fins l’entrada en massa de joves futbolistes del filial. José Aurelio Suárez (porter), Marlon Santos (central),  Borja López (central), Gerard Gumbau (migcentre), Jesús Alfaro (extrem dret), Nili (lateral esquerre), Carles Aleñá (interior), Àlex Carbonell (davanter centre) i Rafa Mújica (davanter centre) han gaudit de minuts amb el primer equip, en un partit pràcticament solucionat i amb l’oportunitat de demostrar la seva qualitat davant el tècnic i els aficionats blaugrana.

Força detalls interessants en aquest debut del Barça 2016-17. El proper dimecres a les 20h, els blaugrana viatjaran fins Estocolm per medir-se al campió de la Premier League, el Leicester City, en el segon enfrontament amistós d’aquest estiu. El tercer serà dissabte 6 d’agost davant el Liverpool.