Món Esport
Desactivat el boicot a la selecció israeliana de waterpolo: l’Espanya-Israel es jugarà al CAR
  • CA

El Govern posa punt final al boicot a Israel i cedeix les instal·lacions del CAR de Sant Cugat del Vallès als organitzadors de la Lliga Mundial de waterpolo perquè les seleccions femenines espanyola i israeliana es puguin enfrontar en el duel corresponent a la segona jornada de la competició.

 

Les entitats propalestines ja van aconseguir traslladar el partit de Molins de Rei a Barcelona i, ara, han aconseguit que es disputi a Sant Cugat. Tot i que en un primer moment semblava que el matx es disputaria sense públic, al final els aficionats sí que podran entrar a un lloc que, per cert, ha estat l’espai de concentració d’Espanya en els dies previs a l’enfrontament.

 

Les pressions de la plataforma Boicot a Israel i del grup municipal de la CUP-Capgirem Barcelona han marcat la prèvia d’un partit que segueix generant polèmica. Aquest dilluns, Eulàlia Reguant, regidora dels anticapitalistes a l’Ajuntament de Barcelona, va demanar al Govern municipal que no cedís la piscina Sant Jordi per celebrar el partit entre les seleccions femenines d’Espanya i Israel de waterpolo. “Les seleccions esportives són eines de construcció nacional, i en el cas d’Israel es tracta d’una construcció nacional forjada a sang i foc en territori colonitzat”, va expressar Reguant en declaracions a la premsa.

 

En aquest sentit, la CUP va participar en una acció de protesta organitzada per col·lectius de suport al poble palestí i Reguant va insistir en el “nivell d’opressió total” que l’Estat d’Israel exerceix sobre el poble palestí. D’altra banda, la comunitat jueva també ha dit la seva i ha demanat que s’acabi el boicot. “Contra el racisme, la xenofòbia i l’antisemitisme, donem suport a la selecció israeliana de waterpolo femení. Fem que juguin a casa!”, va publicar l’Associació Catalana d’Amics d’Israel a través de les seves xarxes socials.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa