Derrota dolorosa per a un Espanyol que perd Reyes i Baptistao (0-2)

Massa càstig per a un Espanyol que ha disputat un partit molt seriós a l’RCDE Stadium davant un Celta de Vigo teòricament superior, sobretot per noms i per qualitat tècnica en la fase ofensiva. El bon plantejament de Quique Sánchez Flores s’ha vist perjudicat per les lesions de Leo Baptistao i José Antonio Reyes, en un enfrontament intens i molt tàctic, que ha acabat amb derrota blanc-i-blava en els darrer minuts (0-2).

L’Espanyol no ha aconseguit encara, després de sis jornades de Lliga disputades, mantenir la porteria a zero, acabar un partit sense encaixar gols del rival. Amb David López consolidat a l’eix de la defensa i amb un Víctor Sánchez sempre sacrificat adaptant-se encara al lateral dret, els blanc-i-blaus han aconseguit frenar les embestides d’homes de molta qualitat com Iago Aspas, Bongonda o Giuseppe Rossi, que ha entrat a la segona part, fins que al temps afegit l’italià ha fet el primer gol, el que ha facilitat la victòria visitant.

El Celta no ha tingut cap ocasió clara de gol fins el 90, tot i disposar de grans futbolistes en la seva zona ofensiva, i tampoc ha tingut un control excessiu de la pilota i de la situació. Ni Marcelo Díaz, ni Wass, ni el mateix Pablo Hernández -que ha disputat deu minuts- han entrat en joc i han mantingut una baixa participació a la zona de creació, al mig del camp. Tot i generar poc futbol ofensiu, l’Espanyol sí que ha tingut una claríssima oportunitat per avançar-se al marcador, però Leo Baptistao no ha estat encertat alhora de definir davant Sergio, en un u contra u clar del futbolista brasiler. L’11 ha acabat encastant la pilota al cos del porter gallec.

Després de noranta minuts molt intensos i d’un partit molt sòlid, l’Espanyol haurà de lamentar les lesions del mateix Leo Baptistao i de José Antonio Reyes. El d’Utrera sumava el seu segon partit consecutiu com a titular amb la samarreta blanc-i-blava. Ambdós han hagut de ser substituïts a la segona part, sense poder continuar al terreny de joc a causa del dolor.

Rossi aprofita l’única errada defensiva per trencar el resultat

I quan semblava que el partit acabaria amb empat a zero, la defensa de l’Espanyol ha comès l’únic error i s’ha obert. Giuseppe Rossi ha aprofitat la indecisió per, amb un toc subtil, magistral, superar Diego López amb una vaselina perfecta, tot just entrat el temps afegit. El gol del Celta ha deixat molt tocat l’Espanyol, que ha buscat desesperadament i amb pràcticament els onze jugadors la porteria contrària. Sense èxit, un contraatac en quatre contra dos del Celta ha acabat amb el segon i definitiu, obra de Sisto. Càstig excessiu per a l’Espanyol, que entra a la zona del descens.