El FC Barcelona ha començat la lliga de la millor manera possible, imposant-se per 5 a 0 a un dels equips més forts de la competició, el Vila-real CF.

Guardiola, amb baixes a la defensa, ha alineat aquest equip: Valdés, Mascherano, Busquets, Abidal, Keita, Thiago, Cesc (Dos Santos, 70′), Iniesta (Xavi, 55′), Messi, Pedro (Villa, 66′) i Alexis.

El Barça ha sortit a jugar amb una novetat tàctica, aplicant un 3-4-3, enlloc de l’habitual 4-3-3. A causa del sistema els blaugrana han sortit amb la intenció de situar el partit en camp contrari. Aquest plantejament ha provocat que la possessió de pilota hagi estat pel Barça.

Tot i el poc temps que fa que juga amb l’equip, Cesc ha demostrat que s’està adaptant molt ràpid al joc del Barça i, sobretot, que s’estén molt bé amb Leo Messi. El d’Arenys ha estat l’autor de l’assistència al minut 25 que ha servit perquè Thiago marqués ajustant la pilota al pal esquerre. I poc abans del descans ha estat Messi qui ha enviat una pilota a Cesc que li ha permès driblar el porter i establir el 2 a 0.

A la segona part els de Guardiola han sortit amb la mateixa intensitat i, als dos minuts, Alexis ja ha aconseguit el tercer gol pels blaugrana. Quatre minuts després ha estat Leo Messi qui ha culminat una jugada col•lectiva de l’equip, amb assistència final d’Andrés Iniesta.

Malgrat el 4 a 0 al marcador, el Barça no ha baixat el ritme i la intensitat del seu joc. Messi ha tornat a provar Diego López al minut 70 amb un xut sec, però no ha estat fins el 74 que l’argentí ha establert el definitiu 5 a 0, amb l’assistència de Thiago que ha signat un molt bon partit.

Després de l’aturada pels partits de seleccions, el Barça visitarà la Reial Societat a Anoeta diumenge 11 de setembre.