El Dakar 2021 es disputarà del 3 al 15 de gener a l’Aràbia Saudita, com en la passada edició, però mostrarà noves zones del país àrab a la recerca d’un recorregut en bucle. Aquest dijous, el director del ral·li més dur del món, David Castera, va presentar virtualment les grans novetats de la seva 43a edició i va revelar que, per evitar problemes afegits als equips i pilots, el recorregut serà circular, amb sortida i arribada a Jiddah.

Malgrat recórrer bona part de l’Aràbia Saudita descoberta pel Dakar del 2020, l’organització ha assegurat que hi haurà especials “cent per cent inèdites” en una ruta que tindrà un únic dia de descans, a la localitat de Hail. A més, després de les proves realitzades durant l’edició passada, en aquesta ocasió es distribuirà el road-book (ruta amb especificacions tècniques) als pilots deu minuts abans de començar les etapes.

Altres canvis adoptats en el reglament buscaran reduir la velocitat dels vehicles i, de manera general, perfeccionar les condicions de seguretat dels competidors. Les alertes sonores en acostar-se a unes certes dificultats –conegudes com a slow zones (zones lentes)–, la reducció del nombre de pneumàtics per a les motos o l’obligació de portar armilles amb coixí de seguretat integrat –en motos i quads, entre d’altres, serviran per reduir els riscos.

Una altra de les novetats serà la creació del Dakar Classic, una carrera de regularitat amb vehicles dels anys 1980 i 1990 per retre homenatge a la llegenda del ral·li. En una competició paral·lela, cotxes i camions participants en el raid abans de l’any 2000 lluitaran per ser el guanyador vintage.



Més notícies

Confirmat el calendari definitiu de MotoGP

Notícia: Confirmat el calendari definitiu de MotoGP
Comparteix
El Circuit de Barcelona-Catalunya acollirà una de les curses del Mundial Motociclisme
Notícia: Confirmat el calendari definitiu de MotoGP - Mobile

La fiscalia demana 24 anys de presó a Sito Pons per defraudar a Hisenda

Notícia: La fiscalia demana 24 anys de presó a Sito Pons per defraudar a Hisenda
Comparteix
El ministeri públic l'acusa de no tributar 2,7 milions d'euros entre el 2010 i 2014 simulant que vivia a l'estranger
Notícia: La fiscalia demana 24 anys de presó a Sito Pons per defraudar a Hisenda - Mobile

Nou comentari

Comparteix