Hi ha un futbolista, l’holandès Clarence Seedorf, que ha aixecat la Lliga de Campions amb tres clubs diferents: l’Ajax, el Reial Madrid i el Milan. N’hi ha que han guanyat lligues i Copes arreu, com és el cas d’Zlatan Ibrahimovic. I n’hi ha que, com Messi, Iniesta, Xavi, Eto’o, Materazzi, Ribery o Müller, han aixecat el triplet en una mateixa temporada. Fins i tot, dos triplets, en el cas dels que vestissin la samarreta del Barça en les temporades 2008-09 i 2014-15. Però mai cap jugador ha pogut fer allò que aquest vespre pot aconseguir Dani Alves: tres triplets. Mai cap altre futbolista ha aixecat Lliga, Copa i Champions League en tres ocasions.

Aquest dissabte, a Cardiff, Dani Alves té l’opció de seguir fent història, aquesta vegada, amb la samarreta de la Juventus de Torí. El brasiler suma 34 títols entre clubs i selecció, essent el tercer jugador amb més títols mai aconseguits, només per darrere Vítor Baía (35) i Ryan Giggs (36). Si Alves suma una nova Champions League igualarà el porter portuguès i se situarà a només un de l’extrem gal·lès ex del Manchester United.

 

NúmeroFutbolistaTítols
1Ryan Giggs (Manchester United)36
2Vítor Baía (Porto i Barça)35
3Dani Alves (Sevilla, Barça, Juventus i selecció brasilera)34
4Andrés Iniesta (Barça i selecció espanyola)33
5Xavi Hernández (Barça, Al Saad i selecció espanyola)32
6Lionel Messi (Barça i selecció argentina)32
7Gary Neville (Manchester United)31
8Zlatan Ibrahimovic (Ajax, Inter, Barcelona, Milan, PSG i Manchester United)31
9Pelé (Santos, NY Cosmos i selecció brasilera)29
10Kenny Dalglish (Celtic de Glasgow i Liverpool)29

 

Però allò que realment convertiria Dani Alves en un futbolista únic seria la consecució del tercer triplet. El lateral en suma dos amb el Barça, després de fer-se amb el primer la temporada 2008-09, l’any de la seva arribada a Barcelona procedent del Sevilla, i d’aixecar el segon en la primera temporada de Luis Enrique, la 2014-15, que va acabar amb la cinquena Champions League blaugrana en una final disputada a Berlín, precisament, contra la Juventus, el seu club actual.

Alves és el futbolista amb més títols de la final, i amb diferència. A la llunyania el segueix Mario Mandzukic, el davanter croat -també de la Juventus- que en suma 23. Cristiano Ronaldo, amb 22 trofeus aconseguits amb la selecció portuguesa (1), el Manchester United (10) i el Reial Madrid (11), és el jugador del club blanc amb més títols, dotze menys que el lateral exblaugrana. Gianluigi Buffon i Pepe, amb 20, tanquen el Top-5 de futbolistes amb més trofeus col·lectius de la final.

 

NúmeroFutbolistaTítols
1Dani Alves (Juventus)34
2Mario Manzukic (Juventus)23
3Cristiano Ronaldo (Reial Madrid)22
4Gianluigi Buffon (Juventus)20
5Pepe (Reial Madrid)20

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa