Dani Alves és un professional indiscutible. En les vuit temporades que el brasiler acumula com a jugador del Barça, el lateral ha demostrat, de llarg, el seu compromís amb l’escut blaugrana, els colors, els socis i els seus caps dins i fora el vestidor. Alves mai ha tingut males paraules per a companys, tècnics o directius, i s’ha limitat a posar de manifest el seu rendiment, qualitat i implicació damunt de la gespa.

El rectangle verd és l’oficina on treballa l’actual ‘6’ barcelonista. Instagram forma part del seu esbarjo personal. Ell ho té clar, ho sap diferenciar i manté una certa distància entre les zones laboral i personal prou ampla per impedir mesclar-les. En certs moments, però, la seva vida fora els terrenys de joc i el contacte amb els seus seguidors han donat peu a la confusió, com el dia en què es va despatxar contra els mitjans de comunicació o, ja ben a prop, amb el vídeo de la perruca 24 hores després de l’eliminació de la Lliga de Campions.

Aquest darrer episodi li ha suposat certs maldecaps dins la seva vida professional. Alguns comentaris a les xarxes i diverses intervencions televisives i radiofòniques, on se l’ha posat a parir i on se l’ha titllat de mal professional i d’irrespectuós, han afectat directament l’entorn esportiu del brasiler, sobretot pel que fa a decisions tècniques.

Luis Enrique Martínez és un entrenador exigent. Es podria dir que, fins i tot, és dur amb els futbolistes que no demostren dia a dia un compromís indiscutible amb el seu projecte i amb el club que els paga. Alguns d’ells, com Marc Bartra o Aleix Vidal, ja n’han pagat les conseqüències. Però ‘Lucho’ també és un motivador i un defensor acèrrim dels qui es buiden físicament i mental dins el terreny de joc, fins al punt de protegir-los públicament de tota la negativitat que els envolta. Amb Dani Alves, el tècnic ha estat especialment protector.

Després del vídeo i de les crítiques rebudes -també des de bona part del barcelonisme- Luis Enrique ja va decidir deixar-lo els noranta minuts a la banqueta durant el partit davant el València, evitant-se així una escridassada per part del públic del Camp Nou tres dies després de l’eliminació de la Lliga de Campions al Calderón. Dimecres passat, a Riazor, Alves va recuperar la titularitat i tot feia pensar que ja res tornaria a canviar. Però no, tot el contrari. Aquest dissabte el lateral brasiler va tornar a la banqueta, contradint les travesses que el situaven a l’onze titular i que apostaven pel retorn a la normalitat. El tècnic el va tornar a protegir.

Però el públic del Camp Nou és intel·ligent. Coneix els seus jugadors i és perfectament conscient que Dani Alves ha defensat els colors blaugrana sense discussió durant els darrers vuit anys, independentment de les activitats d’oci i esbarjo que realizi en al seva vida personal. Per aquest motiu, la seva entrada al camp per la lesió de Sergi Roberto va ser del tot plaent. El públic el va aplaudir -no es va sentir cap xiulet- i la discussió es va acabar. Ara, Luis Enrique ja sap què pensen els socis i aficionats del Barça. No caldrà seguir cobrint-lo dels perills.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa