Cruyff: “El Barça volia treure’s de sobre Guardiola”

L'exjugador i entrenador del Barça explica en la seva autobiografia quines eren les intencions del club amb el jove Pep Guardiola

Aquesta propera setmana, concretament el dia 6 d’octubre, es publicarà l’autobiografia de l’exjugador i tècnic del Barça Johan Cruyff, el mite holandès del futbol que va morir el l’abril passat a l’edat de 68 anys. En aquesta obra, escrita pel mateix Johan en col·laboració amb el periodista britànic del Sunday Times, David Walsh, Cruyff desvela alguns dels detalls, anècdotes i decisions que el van acompanyar en la seva vida futbolística, tan en l’etapa de jugador, com en la d’entrenador.

Una d’aquestes anècdotes -que va poder no ser-ho- és la visió que el club tenia, quan ell era l’entrenador del primer equip, de Pep Guardiola. El jove de Santpedor acabava de pujar al primer equip i la directiva no creia en ell: “El Barça volia deslliurar-se’n. El consideraven esquifit, dolent en defensa i nul en el joc aeri. El que ningú veia era que tenia les qualitats bàsiques per arribar molt amunt: intel·ligència en el joc, rapidesa en l’execució i tècnica. Si jo no hagués estat al Barcelona, segurament hauria estat venut a un equip de Segona Divisió.”

Nou comentari