Amb el tercer quart en tenen prou (85-97)

Sarunas Jasikevicius va trobar la tecla a pitjar del Barça a finals d’octubre i el mes de novembre ha significat la consolidació de l’equip blaugrana. Els culers no han perdut ni un partit. Lluny d’això, han avançat per l’ACB i l’Eurolliga de pallissa en pallissa i s’estan situant com a clars favorits per vèncer les dues competicions.

El rival a batre aquest diumenge 22 de novembre ha estat el Saragossa. Els aragonesos han rebut els blaugrana en una mala posició a la taula i la necessitat de començar a trobar-se amb la victòria, però el Barça no ha tingut pietat (85-97). Si bé els locals han estat capaços d’aguantar durant tota la primera meitat, un tercer quart en el qual els blaugrana han posat el mode piconadora ha destrossat per complet qualsevol esperança dels aragonesos.

Si el Saragossa ha pogut plantar cara a la primera meitat, ha estat gràcies al gran període inicial de Dylan Ennis. Amb els seus 14 punts ha aconseguit que el seu equip vencés el primer parcial per dos punts i el Barça ha hagut d’esperar fins després del descans per començar a guanyar el duel. Kyle Kuric i Nick Calathes han permès que l’equip es mantingués al partit durant els dos primers quarts.

El tercer quart ha estat una altra història. Els blaugrana han intensificat la defensa i han deixat els aragonesos amb només deu punts. A més, l’aportació ofensiva de Cory Higgins i Brandon Davies ha dut el Barça a un avantatge de pràcticament vint punts que ja ha sentenciat el duel. El parcial del darrer quart ha tornat a ser pel Saragossa, altre cop gràcies a un enorme Ennis.

El pròxim compromís europeu dels blaugrana no hauria de ser una prova especialment exigent. S’enfronten al Lió, el cuer de l’Eurolliga, i si l’aconsegueixen guanyar tancaran un mes de novembre immaculat. La setmana vinent vindran cites més dures contra el València al Palau Blaugrana i a la pista del Zalgiris de Kaunas.