Esforç titànic de la Penya per forçar el tercer partit contra el Barça (72-63)

El retorn del públic al Pavelló Olímpic de Badalona ha estat determinant per entendre la victòria de molt mèrit de la Penya contra el Barça. El miler de persones que han acompanyat els verd-i-negres en el segon partit dels quarts de final del play-off de l’ACB s’ho han deixat tot perquè els seus jugadors fessin el mateix i derrotessin el monstre blaugrana (72-63). La gran defensa dels badalonins i la feblesa mental dels de Sarunas Jasikevicius han permès aquesta victòria dels verd-i-negres, que força un tercer partit a vida o mort al Palau Blaugrana.

La Penya ha començat a guanyar el duel des del primer quart, amb un parcial al final dels deu minuts inicials de 23-13. A partir d’aquest moment, el Barça només ha pogut anar a remolc i intentar remuntar el partit. De fet, han aconseguit igualar el marcador entre el segon i el tercer quart, però cada vegada que hi havia una bona ratxa blaugrana, un triple o un parell de bones accions ofensives dels verd-i-negres tornava a posar una distància considerable entre ambdós equips. No hi ha hagut ni un final ajustat, ja que als darrers minuts, la Penya ha assolit un avantatge considerable per batre els blaugranes amb comoditat.

Tots els jugadors de Carles Duran han fet un esforç defensiu clau per entendre aquest triomf. Més enllà d’això, qui ha dominat les estadístiques ha estat Ferran Bassas. El base badaloní ha anotat 20 punts, amb cinc triples importantíssims. Per part blaugrana han destacat Brandon Davies i Nikola Mirotic. Els culers continuen tocats després de la derrota a la final de l’Eurolliga i s’hauran de refer el pròxim dissabte 5 de juny per poder arribar a les semifinals. Malgrat la desfeta europea, guanyar l’ACB segueix sent un objectiu de mínims.