Món Esport
El Barça tenyeix de blaugrana el derbi contra la Penya (88-74)
  • CA

El Palau Blaugrana ha acollit un derbi entre Barça i Penya en una de les temporades més dolces per a ambdós clubs. Els de Sarunas Jasikevicius arribaven a la cita com a clars favorits i han fet valdre la seva etiqueta sobre la pista amb una victòria clara i voluminosa (88-74). Els verd-i-negres han plantat cara durant el primer quart, però Adam Hanga s’ha encarregat de liderar els blaugrana a partir del segon període i ha fet volar els locals fins al triomf.

Més enllà de l’emoció i l’interès que genera sempre un derbi entre aquests dos equips, el partit d’avui tenia el valor afegit del retorn d’Ante Tomic i Pau Ribas al Palau Blaugrana. De fet, tots dos jugadors han estat una de les claus per mantenir vius els de Carles Duran durant el principi del duel. El seu treball defensiu ha mantingut el Barça amb 13 punts, però la Penya no ha pogut fer més mal i s’han quedat amb 12. A partir d’aquest moment, Hanga s’ha carregat l’equip a les espatlles i ha dirigit els blaugrana durant el segon període fins a aconseguir un avantatge de 10 punts amb el qual s’ha arribat a la mitja part.

Veient-lo en un bon estat de forma, Saras ha entregat obertament les claus de l’equip a l’escorta hongarès a la represa i amb 12 punts ha aconseguit que el seu equip arribés fins als 33 al tercer quart. López-Arostegui ha intentat mantenir el pols i ha anotat 9 punts, però els verd-i-negres ja han iniciat el darrer període amb 16 punts de desavantatge. Saras ha fet jugar els joves i fins i tot ha debutat el senegalès de 18 anys Ibou Badji. Gràcies a l’aportació ofensiva d’Smits i Sergi Martínez, els blaugrana han mantingut l’avantatge amb fermesa fins als 14 punts de diferència finals.

Amb el seu gran partit, Adam Hanga ha estat el jugador més ben valorat de l’encontre. Ha aconseguit 24 punts de valoració i n’ha anotat 18. Cap altre jugador del Barça ha superat la barrera dels 10 punts, però el bon paper de Bolmaro i Pustovyi també els ha fet assolir una bona valoració. Per part dels verd-i-negres, López-Arostegui i Pau Ribas han estat els jugadors més destacats.

Amb aquesta victòria, el Barça es manté a la zona alta de la classificació, però Reial Madrid i Iberostar Tenerife, amb el seu inici de temporada espectacular, es mantenen per damunt. La Penya segueix els blaugrana de ben a prop. Són cinquens, amb dues derrotes més, les mateixes que tenen de marge per sobre dels equips que tanquen la zona de play-off i Copa del Rei.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa