El CSKA deixa el Madrid sense una nova final europea (95-90)

El Reial Madrid no podrà revalidar el títol d’Eurolliga aconseguit l’any passat a Belgrad després d’haver quedat eliminat a la semifinal de la ‘final four’ de Vitòria davant del CSKA Moscou (95-90), l’equip a qui precisament va derrotar a la gran final el curs passat. Aquest dissabte s’han disputat les dues semifinals i, sorprenentment, no hi haurà la final esperada, Madrid-Fenerbahçe. Aquest enfrontament es produirà, però serà en el partit que ningú vol disputar, el del tercer i quart lloc. Tot plegat, després que CSKA i l’Efes protagonitzessin dues gestes contra els seus rivals, que partien com a favorits.

En el cas dels blancs, el partit va arribar força disputat al descans (43-45 pels madridistes). El Madrid va sortir amb força a la represa, i en el tercer quart va arribar a acumular un avantatge de 13 punts. Però els russos no es van rendir i es van cobrar la seva particular revenja de l’última final. Gràcies a dos pletòrics Nando De Colo i Segio Rodríguez (aquest últim, amb passat blanc), autors de 23 punts cadascun, van obrar una autèntica gesta que va ensorrar els blancs en un darrer quart (parcial de 30-17 pel CSKA), on els russos van acabar imposant-se.

Encara més contundent va ser la sonada derrota del Fenerbahçe al Buesa Arena unes hores abans (73-92). Els d’Obradovic volien recuperar el títol aconseguit per últim cop el 2017, però van topar amb un conjunt, el botxí del Barça als quarts de final, que va tornar a demostrar que és el rei dels triples: 14 en van anotar en 32 intents. La majoria, d’un Shane Larkin espectacular, que va acabar amb 30 punts. El va acompanyar, amb 25, Vasilije Micic. L’Anadolu Efes disputarà la primera final d’Eurolliga de la seva història. Fins ara, mai havien passat del tercer lloc (2000 i 2001). Optaran al títol contra un CSKA que parteix com a favorit (els russos sumen 7 títols i un total de 13 finals al llarg de la seva història).