Mirotic clama venjança a Madrid (82-87)

Els culers lamentaran tota la vida que no hi hagi pogut haver públic en el primer clàssic de la Lliga ACB de la temporada 2020-2021. Després d’unes setmanes i uns partits complicats per als blaugrana, on la situació de Thomas Heurtel i les seves negociacions d’amagat amb el Reial Madrid s’han fet molt dures per a l’equip i per a l’afició, Nikola Mirotic ha tornat a posar totes les coses a lloc. El montenegrí, que ha de suportar insults i amenaces de forma constant des que juga al Barça per part de l’afició merengue, ha culminat una actuació històrica al WiZink Center, sense la qual no es podria haver entès la victòria dels blaugrana contra el conjunt de Pablo Laso (82-87). No hi havia cap aficionat a les graderies, però el silenci que hi ha hagut al final del duel ha estat el mateix que hi hauria hagut amb públic, perquè Mirotic ha fet callar qualsevol boca que s’atreveixi a dir res en la seva contra.

L’aler-pivot de l’est d’Europa ha destacat des del primer quart. De fet, ha tancat els primers deu minuts d’enfrontament amb 14 punts i 5 rebots i ha mantingut a ratlla la bona arrencada de jugadors rivals com Fabian Causeur o Alberto Abalde. El resultat final del període, 22-23, ha deixat entreveure la igualtat que s’ha viscut durant tot el partit i fins al darrer quart. Quan Mirotic ha hagut de descansar, Higgins, Hanga, Oriola i Kuric s’han encarregat de mantenir el bon to del conjunt de Sarunas Jasikevicius.

Només un punt era el que diferenciava merengues i culers a l’inici del període final. L’avantatge era favorable als blancs, però el Barça ha acabat fent el pas endavant que havia faltat a ambdós equips durant els primers trenta minuts. El lideratge de Mirotic, sumat a l’encert anotador de Kuric i a l’esforç defensiu del conjunt, ha permès als de Saras guanyar el quart per sis punts i aconseguir la victòria final, ajustada, però justa i decidida de forma clara durant aquest últim parcial.

Les estadístiques finals evidencien el domini de Nikola Mirotic sobre el parquet madrileny. L’aler-pivot de Montenegro s’ha enfilat fins als 26 punts, ha capturat 10 rebots, ha robat 3 pilotes, ha rebut 9 faltes i ha assolit un registre de 41 punts de valoració. Una autèntica salvatjada. De forma més tímida també han destacat Kuric i Higgins, amb 14 i 12 punts respectivament. Per part blanca, el temible Walter Tavares ha estat el millor, amb 11 punts, 11 rebots i 23 de valoració. Sergio Llull ha estat el màxim anotador, amb 14 punts.

La victòria blaugrana al clàssic de Lliga suposa la primera derrota del Reial Madrid a l’ACB. Els blancs, que mantenen la mateixa dinàmica de les darreres temporades i avancen a velocitat de creuer tant de forma local com europea, ja han topat dues vegades contra l’equip de Sarunas Jasikevicius i aquest Barça està demostrant que pot estar un esglaó per sobre del seu etern rival durant aquest curs.