Món Esport
El Barça ja és a la final de la Lliga Endesa (98-84)
  • CA

El Barça s’ha plantat a la final de la Lliga Endesa després de derrotar un lluitador San Pablo Burgos a la semifinal en un partit que ha estat competit fins al tercer quart, on els blaugrana han premut l’accelerador per endur-se la victòria (98-84). L’equip de Pesic és a un pas d’endur-se un trofeu que no guanya des del 2014 i en tenen moltes ganes. El conjunt culer estava construit per vèncer l’Eurolliga i, davant la impossibilitat de fer-ho per la suspensió, conseqüència de la COVID-19, aixecar el títol de reis de l’ACB s’ha convertit en gairebé una obligació i més encara tenint en compte que el Reial Madrid va caure a la lligueta de la darrera fase.

Debutant contra històric, aquest seria el titular de com arribaven tots dos equips a aquesta semifinal. El San Pablo, després d’haver fet una bona fase regular i una fase final excelsa, on fins i tot van guanyar el Madrid, tenia la il·lusió. El Barça venia meravellant el món bàsquet amb l’aportació dels nous fitxatges -Mirotic, Higgins, Davies i companyia-, ha complert en la fase final i ha arribat amb seguretat i compromís. Potser és per això que els blaugrana han dominat el primer quart, però el Burgos ha estat capaç d’aixecar-se el segon. Els jugadors interiors de l’est d’Europa del Barça, Mirotic i Tomic, han marcat el ritme de primeres, i els sudamericans del Burgos, Fitipaldo i Lima, els hi han pres el relleu abans de la mitja part.

Un cop han tornat els jugadors dels vestidors, la qualitat blaugrana ha caigut com una llosa sobre els castellans durant tot el tercer quart. L’anotació dels culers ha pujat fins als 29 punts i el Burgos s’ha hagut de conformar amb arribar als 17. Higgins, Mirotic i Claver han fet un autèntic estrip, mentre que Davies ho ha rematat amb cinc punts consecutius, amb un triple sobre la botzina inclós. Al darrer quart el Barça s’ha limitat a gestionar l’avantatge aconseguit en els deu minuts previs i no han patit per guanyar la semifinal amb 14 punts d’avantatge.

Nikola Mirotic, MVP de la Lliga Endesa, ha tornat a ser el millor dels blaugrana amb 18 punts i 17 de valoració, mentre que Heurtel, amb 14 punts i 11 assistències, i Kuric, amb 16 punts i 5 rebots, també han estat molt importants en la victòria blaugrana. El Barça espera rival a la final, que sortirà de l’enfrontament entre València i Baskonia.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa