El Barça trenca el malefici i es proclama campió de la Champions de futbol sala (2-1)

Després de sis anys perseguint aquest trofeu amb insistència, el premi ha acabat arribant: el Barça s’ha proclamat campió de la UEFA Futsal Champions League. Els d’Andreu Plaza han superat un vell conegut, ElPozo Múrcia (2-1), després d’un partit molt treballat al Palau Blaugrana, que s’ha posat de cara per als culers des de bon començament, però que ha requerit molta concentració i solidesa defensiva.

Els primers minuts de partit han estat dominats pels murcians. Realment, semblava que seria un duel molt difícil per als blaugrana, però la sort ha somrigut als d’Andreu Plaza quan Ferrao, al minut quatre, ha aconseguit el primer gol després d’una jugada assajada. L’inici fulgurant del Pozo s’ha vist tallat en sec i el Barça ha passat a controlar el duel. Han passat cinc minuts i Aicardo ha aprofitat el domini per batre Espíndola per segona vegada i deixar la final molt ben encarrilada.

Diego Giustozzi, tècnic del Múrcia, ha demanat un temps mort molt útil per aturar la dinàmica dels blaugrana i a partir d’aquest moment el xoc s’ha equilibrat. Els visitants han buscat el gol amb insistència però no han pogut superar la defensa del Barça i amb aquesta tònica s’ha arribat al descans.

A la segona meitat, els murcians sabien de la importància d’aconseguir una diana ràpida i han centrat tots els esforços en això. El premi ha arribat quan els blaugrana han tingut un error greu en la sortida de la pilota que ha aprofitat Leo Santana per retallar distàncies. Totes les alertes s’han activat per part d’Andreu Plaza, perquè els rivals s’han animat i han posat la directa per empatar. El Barça, però, s’ha mantingut sòlid en defensa i ha aprofitat els contraatacs per intentar fer mal.

Quan faltaven poc més de tres minuts pel final, Giustozzi, a la desesperada, ha decidit utilitzar el porter-jugador. Els nervis i el patiment s’han apoderat del Palau Blaugrana i el Barça ha hagut de suar sang per aturar els atacs rivals. Encara s’ha agreujat més la situació quan Dídac, el porter culer, s’ha lesionat i ha hagut d’entrar Miquel Feixas. Tot ha quedat en un ensurt i els blaugrana han pogut acabar guanyant el partit.

El malefici s’ha trencat. L’objectiu del Barça des que es va apostar amb força per la secció de futbol sala sempre ha estat la Champions. Els primers anys va donar resultats i a Lleida 2012 i Baku 2014 es van erigir en campions d’Europa. El 2015 van perdre una final molt dolorosa contra el Kairat i per fi s’han pogut redimir.