Davies i Higgins han tornat (86-74)

El Barça d’Svetislav Pesic s’ha recuperat de la millor manera possible de la desfeta als quarts de final de la Copa davant el València. El primer pas va ser una victòria importantíssima a Moscou, davant el CSKA, amb la ja famosa cistella guanyadora de Mirotic a l’últim segon del partit. Ara, a la Lliga, els blaugrana han sumat un nou triomf per mantenir el lideratge, amb la gran notícia que el millor jugador del migdia ha estat Brandon Davies i que Cory Higgins també ha culminat un molt bon duel. Dos dels il·lusionants fitxatges de l’estiu van recuperant el ritme que havien perdut a mitja temporada i han estat clau per vèncer el Manresa (86-74).

El partit ha estat un autèntic recital de Davies, des del primer fins a l’últim quart. El pivot americà, que l’any passat no va llançar ni un únic triple amb el Zalgiris de Kaunas a l’Eurolliga, ha encadenat una ratxa de sis triples consecutius encertats entre el partit de Moscou i el del Manresa. El dur entrenament des de la línia de 6,75 d’aquest estiu explica aquesta dada. Amb 24 punts, 5 rebots i 27 de valoració, Davies ha estat qui ha guiat el Barça al triomf número 17 de la Lliga, per continuar una victòria per sobre del Reial Madrid,

Higgins ha estat el segon jugador més ben valorat, amb 13 punts. Més enllà de la seva aportació estadística, molt important pel triomf del Barça, cal destacar el cop anímic que ha infligit al Manresa amb dues esmaixades espectaculars, de pòster, en moments clau del partit. No es pot oblidar els registres de Mirotic, qui, amb 14 punts i 12 de valoració es podria dir que ha tingut un paper “secundari”, tot i els seus números d’escàndol, també bàsic pels blaugrana. El Manresa ha estat un rival complicat, però la defensa del tercer quart, que ha deixat els visitants a 12 punts, ha estat massa pels del Bages.