El Barça destrossa el Madrid per afrontar el 2020 amb grans expectatives (83-63)

El Barça pot tancar aquest 2019 amb gran satisfacció després d’haver fet vibrar tot el Palau Blaugrana en vèncer el Reial Madrid sense mostrar cap fissura durant tot el partit (83-63). El pavelló culer, amb totes les entrades venudes, ha vist com el seu equip, una vegada més, responia a la gran plantilla amb la qual compta per guanyar amb contundència l’etern rival. Nikola Mirotic ha guiat els d’Svetislav Pesic amb 20 punts, juntament amb Hanga i Delaney, els més valorats del partit. Al Madrid cap jugador ha tingut opcions de destacar i només Thompkins ha pogut superar els 10 punts, amb els 13 que ha anotat. Amb aquesta victòria, els blaugrana recuperen el lideratge de la Lliga, que ara comparteixen amb els blancs i el Saragossa.

El primer quart ha estat una autèntica destrossa blaugrana. Els de Pesic han esmicolat el Madrid des de l’inici fins al final del període. Han sortit endollats i intensos, amb ganes de fer un joc alegre, basat sobretot en la defensa i l’encert des de la línia de tres. Víctor Claver, que ha reaparegut després de lesió, ha marcat el camí del bloqueig merengue amb un extraordinari tap sobre Gabriel Deck. El joc interior format per la parella Mirotic Davies ha estat massa pels pivots del Madrid, que han vist com Laso havia de demanar un temps mort per aturar el primer parcial de 8-0 blaugrana. Randolph ha intentat que el seu equip entrés al partit amb dues cistelles consecutives, però tres triples seguits del Barça, un de Higgins i dos de Delaney, han acabat posant el 22-5 amb el qual s’ha arribat al final del quart.

El segon període ha començat amb la mateixa dinàmica que ha acabat l’anterior. Una esmaixada espectacular d’Abrines ha posat per primer cop els 20 punts de diferència entre ambdós equips, una diferència que es mantindria en el primer tram del quart. Ante Tomic, com sempre que juga contra el seu exequip, i Pierre Oriola, demostrant ser un culer d’arrel, han mantingut el nivell dins de la pintura i el Madrid ha continuat totalment curtcircuitat. A mesura que anaven passant els minuts però, el Barça ha rebaixat la intensitat i els blancs ho han aprofitat per apropar-se a poc a poc al marcador. Cap a les acaballes del quart, el Palau s’ha escalfat amb les decisions arbitrals de Hierrezuelo i s’ha acabat xiulant una falta tècnica sobre Pesic. El resultat a la mitja part ha estat de 39-27, és a dir, el Madrid l’ha vençut per cinc punts.

En l’inici de la represa el Barça ha donat símptomes preocupants de desconnexió i el Madrid ha trencat la tanca psicològica dels 10 punts de diferència. Ara bé, els blancs no comptaven amb el factor Mirotic, un element més que transcendental aquesta temporada. El montenegrí s’ha posat l’equip a l’esquena amb punts, faltes forçades i grans defenses per tornar a allunyar el Barça en el marcador. L’ensurt ha passat i el Palau Blaugrana ha respirat, de nou, amb tranquil·litat. Ha estat cosa de molt pocs minuts, però suficients perquè els blaugrana fossin conscients que no podien abaixar el ritme en cap moment. Els de Pesic han aconseguit vèncer el quart per cinc punts i tornar a establir els 17 de diferència (62-45).

Al darrer quart, hi ha hagut una dinàmica similar a la del tercer. El Madrid ha fet intents tímids d’apropar-se al marcador, als quals el Barça ha respost amb contundència. Els jugadors blancs que han sortit des de la banqueta s’han aconseguit posar a 11 punts, però Kuric ha aparegut amb tirs llunyans i lideratge per salvar els blaugrana. S’ha recuperat un avantatge considerable i els de Pesic han navegat còmodes vora els 20 punts de diferència. El Palau Blaugrana ha estat a punt d’ensorrar-se quan Mirotic ha estat substituït en l’últim minut del partit i tot el públic s’ha posat d’empeus per cridar el seu nom. L’ovació a l’equip s’ha mantingut fins al final del partit, quan el Barça ha tancat el marcador 20 punts per sobre de l’etern rival (83-63).

L’arribada d’estrelles com Mirotic, Davies, Higggins, Abrines o Delaney havia de suposar un cop sobre la taula per part del Barça per tornar-se a trobar entre els millors equips d’Europa. Més enllà d’alguna relliscada comprensible, la plantilla blaugrana està responent amb nota les expectatives i avui ho han tornat a demostrar. El Palau Blaugrana tanca l’any de la millor manera possible: amb una victòria més que clara sobre l’etern rival que, a més, els retorna el lideratge de la Lliga