Els campions també han de saber patir (80-82)

El gran partit del Barça davant del Reial Madrid del cap de setmana passat, on els blaugrana van destrossar els de Pablo Laso per donar un cop fort sobre la taula de molt mèrit, ha tingut les seves conseqüències. El cansament, la ressaca de Cap d’Any i la lleugera irregularitat dels de Pesic van fer que a l’Eurolliga el Barça caigués davant el Baskonia de Dusko Ivanovic. En un nou partit a l’Estat, aquest cop de Lliga, els blaugrana han hagut de fer un esforç titànic per imposar-se al Burgos (80-82), un equip molt perillós per la motivació que tenen d’entrar a la Copa del Rei.

El primer quart ha estat de domini local. El Burgos ha sortit amb tot per agafar el Barça descol·locat i ho han aconseguit. Un gran Earl Clark i la bona defensa sobre Nikola Mirotic han portat el resultat del final del primer parcial fins als vuit punts d’avantatge dels castellans respecte als catalans (28-20). Després d’aquesta diferència, el Barça ha anat treballant per aconseguir la remuntada, que no s’ha complert fins als darrers minuts del duel. Durant el segon quart els blaugrana han posat el peu a l’accelerador per acabar-se apropant fins als tres punts de desavantatge amb un triple final de Mirotic.

En la represa, el Barça ha estat capaç de posar-se per davant en el marcador. L’afició burgalesa, conscient de les dificultats del seu equip per poder recuperar la victòria, ha jugat a favor dels locals per tal d’acabar el període un punt per sobre dels culers (62-61). En el darrer quart, l’empenta blaugrana i la gran qualitat dels jugadors de Pesic ha acabat pesant massa pels castellans, que no han pogut fer res més que lluitar i lluitar i lluitar per acabar perdent per només dos punts. El més destacat del Barça ha estat novament Mirotic, amb 28 punts i 30 de valoració