Mirotic torna, el Barça guanya (82-71)

Doble bona notícia a can Barça: els blaugrana s’han desfet del MoraBanc Andorra amb facilitat (82-71) i Nikola Mirotic ha tornat a un bon nivell. L’aler-pivot de Montenegro ha hagut de ser baixa durant tres partits a causa del seu positiu per coronavirus. Tot i això, ha reaparegut com a titular i ha completat una bona actuació, amb 14 punts i 13 de valoració. De fet, ha estat un dels millors dels de Sarunas Jasikevicius, mentre que destaca també el paper d’Àlex Abrines, Baron Davies, Rolands Smits i Adam Hanga.

L’Andorra només ha pogut assaborir la possibilitat de lluitar per al partit durant els primers vuit o nou minuts. A les acaballes d’un primer quart igualat, Kyle Kuric i Thomas Heurtel han dut els blaugrana a un avantatge de set punts, que s’han dedicat a eixamplar i mantenir durant tot l’enfrontament. El mateix Mirotic ha estat l’encarregat d’aportar els punts al segon quart i el Barça ha marxat al vestidor amb un avantatge d’11 punts.

A la represa l’Andorra ha buscat la reacció i ha arribat a anotar fins a 24 punts. Clevin Hannah i Nacho Llovet han fet despertar l’equip dels Pirineus, però el Barça no s’ha arronsat i ha mantingut el cara a cara amb els andorrans amb 22 punts. El darrer quart s’ha caracteritzat per la mateixa dinàmica que el tercer i els de Sarunas Jasikevicius han pogut aconseguir la victòria sense haver de patir per una remuntada visitant. De fet, Hanga, Abrines, Davies i Smits s’han encarregat d’allargar l’avantatge final fins als 11 punts.

Una mala notícia

No és cap tragèdia, però caldrà estar alerta. La titularitat de Nikola Mirotic ha restat molt protagonisme a Sergi Martínez, la gran revelació blaugrana. L’aler-pivot de Rubí s’havia encarregat de substituir el montenegrí durant la seva absència i estava trencant esquemes. De fet, va ser decisiu per la victòria al clàssic de l’Eurolliga. Jasikevicius va reconèixer que compaginar els seus minuts amb els de Mirotic seria un problema i, de moment, en el primer partit on s’ha pogut copsar la simultaneïtat d’ambdós jugadors, Martínez ha jugat poc més de cinc minuts i no ha arribat ni a llançar a cistella.

A agafar aire

El Barça tindrà pràcticament una setmana sencera de descans, cosa poc habitual amb els equips d’Eurolliga. El pròxim compromís dels blaugrana no és fins al divendres 30 d’octubre. Es tracta d’un duel europeu contra el Baskonia i els culers tenen set de venjança. Els vitorians els van derrotar a la final de Lliga de la temporada passada i han estat l’únic equip capaç de batre Sarunas Jasikevicius a l’ACB aquesta temporada.