Món Esport
Cristiano Ronaldo, millor jugador d’Europa segons la UEFA
  • CA

El madridista Cristiano Ronaldo ha rebut, de mans del president en funcions de la UEFA, Ángel María Villar, el premi al millor jugador d’Europa de la temporada passada, la 2015-16, per davant del seu company d’equip Gareth Bale i del francès Antoine Griezmann. Aquest reconeixement li arriba després de guanyar els dos títols continentals més prestigiosos, la Champions League i l’Eurocopa de nacions.

 

Tot i el seu discutible rendiment en les dues competicions, sobretot en una Eurocopa on no va lluir gens, el portuguès ha decidit eliminatòries amb els seus gols. A la Lliga de Campions, un hattrick davant el Wolfsburg -vuitè classificat de la lliga alemanya- va facilitar la classificació del Reial Madrid per les semifinals, on va eliminar el Manchester City amb un solitari gol en pròpia porteria de Fernando. A la final, una mala actuació no va poder impedir-li llançar i marcar el penal decisiu davant l’Atlètic de Madrid, el que va coronar els madridistes campions per onzena vegada. Això sí, Cristiano va ser el màxim golejador de la competició amb 16 gols, set més que el segon classificat, Lewandowski, i deu més que Messi.

 

A l’Eurocopa, Cristiano Ronaldo també va ser decisiu. Dos gols davant Hongria van fer que Portugal no quedés eliminada en la fase de grups i fracassés estrepitosament. El capità va aconseguir dur la seva selecció als vuitens de final com una de les millors terceres (idea surrealista de Platini) i, a partir d’aquella fase, les pròrrogues i els penals van fer la resta. Sense un Cristiano líder -ho van ser més Nani, Pepe o Renato Sanches- Portugal es va plantar a la final, on el madridista va caure lesionat i va haver de veure gairebé 100 minuts des de la banda. Tot i això, va aixecar el títol.

 

La Lliga i la Copa del Rei van ser per al Barça de Messi, Suárez, Iniesta i Neymar i, fins i tot, el trofeu al màxim golejador es va quedar al Camp Nou, on l’uruguaià va superar els qui l’havien estat guanyant durant els darrers sis anys. El mateix Suárez ha estat quart en aquesta classificació de la UEFA, mentre que Messi ha finalitzat cinquè.

 

Ada Hegerberg, millor jugadora d’Europa

 

Pel que fa el futbol femení, el premi a la millor jugadora d’Europa ha estat per la noruega Ada Hegerberg. Aquesta jugadora, de 21 anys i de l’Olympique de Lió, va guanyar altra vegada la lliga francesa i la Champions League, amb una gran actuació. Entre les dues competicions, la davantera va anotar fins a 46 gols. El premi també li ha entregat el president en funcions de la UEFA, Ángel María Villar.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa