De la porta tancada a la suspensió. L’esport espanyol ha aplicat la lògica i, davant la propagació internacional del coronavirus, ha protagonitzat aquest dimecres una onada de suspensions de les competicions de totes les categories. Ara per ara hi ha molt pocs tornejos que encara continuïn el seu transcurs i els que no han estat ajornats no transcorren amb normalitat, sinó que la majoria d’ells s’estan celebrant sense presència d’afeccionats a les grades.

En primer lloc, la Federació Espanyola de Futbol ha decretat la suspensió de totes les categories no professionals, és a dir, de totes les competicions excepte la Primera i la Segona Divisió espanyoles. La final de la Copa del Rei també ha estat ajornada. Aquest dijous, l’RFEF, l’AFE i LaLiga es reuniran a la Ciudad del Fútbol de Las Rozas per decidir, tenint en compte les recomanacions del govern, si els compromisos de les màximes categories es mantenen a pota tancada o, d’altra banda, es cancel·len fins a nova ordre. També han estat suspesos, per part de la UEFA, els partits europeus del Getafe i el Sevilla contra dos equips italians, l’Inter i la Roma, respectivament.

El futbol, evidentment, no és l’únic esport afectat pel coronavirus. La Federació Catalana de Bàsquet ha anunciat la suspensió de tota l’activitat federativa a partir del dijous 12 de març i per una vigència de 15 dies. L’Espanyola encara no s’ha pronunciat, mentre que l’Eurolliga ja ha canviat d’ubicació els partits que es disputaran a Itàlia des de la jornada que comença aquest dimecres fins a l’11 d’abril i ha prohibit l’accés de la premsa als vestidors i a la zona mixta. L’NBA està ben pendent de l’evolució de la situació i ja ha anunciat que adoptarà les mesures de prevenció necessàries. De moment, un partit (Golden State Warriors-Brooklyn Nets) ja ha estat programat a porta tancada.

La Federació Espanyola d’Handbol ha decretat la suspensió de tots els compromisos “de les competicions estatals, tant oficials com amistosos, professionals o amateurs, previstos fins al 23 de març” i la Federació Catalana d’Handbol ha seguit els seus passos. La Lliga Europea de Natació també ha posposat els partits de la màxima competició europea masculina i femenina programats per al març i l’abril. Toni Bou ha estat campió sense competir, ja que la cinquena cita del Mundial d’X-Trial ha estat cancel·lada. MotoGP i la Fórmula 1 també han endarrerit i cancel·lat Gran Premis. A més, també han estat ajornades competicions d’hoquei, ciclisme, atletisme, rugbi, esquí, golf i boxa. I un llarg etcètera.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa