El Barça de Pep Guardiola ha fet història. Aquesta nit ha guanyat la seva tercera Lliga de Campions contra el Manchester United (2-0) i ha aconseguit el triplet. Copa del Rei, Lliga i Champions, en una sola temporada. És la primera vegada en els més de cent anys de trajectòria del club. I ho ha fet de la millor forma possible: amb un estil de joc excel•lent.

Els anglesos han dominat el primers minuts. Els jugadors de Sir Alex Ferguson han sortit a l’atac i pressionant l’àrea de Víctor Valdés. Cristiano Ronaldo ha rematat fins a tres vegades amb perill en els primers vuit minuts de partit. No obstant, l’equip català no ha tardat a imposar, de mica en mica, la seva forma de joc. Passades curtes entre Xavi, Iniesta, Busquets i Messi.

I el resultat ha arribat de seguida. Eto’o, amb una assistència d’Iniesta, ha fintat Vidic i ha superat Van der Sar amb un xut enganxat al pal esquerre. El camerunès ha tornat a trobar l’olfacte de gol en el moment més necessari. Amb la primera diana, el Barça ja ha aconseguit el domini aclaparador del partit. La pressió del jugadors de Ferguson s’ha acabat en aquest instant, malgrat que en la primera part les ocasions han estat escasses.

A la represa, el Manchester ha apostat per Tevez, però el revulsiu ha servit de poc. L’entrenador anglès ha dividit l’equip en dos i ha deixat de banda el mig del camp, on la superioritat del Barça era indiscutible. Després Ferguson ha fet entrar Berbatov, però amb tota l’artilleria damunt el terreny de joc, els anglesos tampoc han pogut revifar.

I, en el moment clau, ha aparegut Messi, que ha segellat la victòria al minut 70. Xavi ha executat una centrada perfecta i l’argentí ha rematat de cap per sobre de Van der Sar. Malgrat la sentència, el Barça ha continuat marejant fins el final el Manchester, que ha acabat humiliat pel millor equip del món.