Món Esport
La Copa Davis, ajornada fins al 2021

Les finals de la Copa Davis d’aquesta temporada, previstes inicialment entre el 23 i el 29 de novembre a Madrid, han estat ajornades fins al 2021, del 22 al 28 del mateix mes, a causa dels problemes relacionats amb la pandèmia del coronavirus. “La decisió de posposar l’esdeveniment es produeix després de tres mesos d’anàlisis i converses en els quals s’han valorat els considerables desafiaments logístics i reguladors sorgits com a resultat de la pandèmia global”, han assenyalat l’empresa Kosmos, organitzadora de l’esdeveniment, i la Federació Internacional de Tennis (ITF).

Els organitzadors han apuntat que “la Comunitat de Madrid i la ciutat de Madrid, així com els principals patrocinadors del torneig, han mostrat el seu suport” a aquesta decisió, i han recalcat també que durant aquest temps d’incertesa creat pel coronavirus “s’han analitzat tots els possibles escenaris de celebració de l’esdeveniment tenint com a màxima prioritat la salut i la seguretat de tots els implicats”. “Ens produeix una enorme tristesa a tots que les finals de la Copa Davis no es puguin celebrar el 2020. No sabem com evolucionarà la situació en cadascun dels països classificats, ni quin tipus de restriccions hi haurà a Espanya; per tant és impossible predir la situació que tindrem el novembre i garantir la seguretat dels qui viatgen a Madrid“, ha lamentat Gerard Piqué, president de Kosmos.

Per al futbolista del Barça, aquest ajornament “no afecta” els seus plans “a llarg termini amb la Copa Davis”. “Continuarem treballant al costat de la ITF com fins ara per fer un gran torneig el 2021, quan tot sigui segur”, ha sentenciat. Les seleccions que hi participaran seran les 18 que ja estaven classificades, entre elles l’espanyola, l’actual campiona. Per la seva part, David Haggerty, president de la ITF, ha ressaltat que ha estat “difícil prendre aquesta decisió”, però que “celebrar un esdeveniment internacional d’aquesta magnitud i garantir la salut i la seguretat de tots els involucrats en l’organització comportava un risc molt gran”.

“Ha estat complex, però hem d’oferir seguretat als jugadors, federacions nacionals i aficionats. El nostre acord amb Kosmos Tennis continua i treballarem per oferir un esdeveniment fantàstic a l’any que ve”, ha afegit. A més, la ITF ha anunciat que les 24 eliminatòries del Grup Mundial I i del Grup Mundial II, que s’havien de jugar el setembre vinent i en les quals participaven 48 nacions, s’han ajornat igualment fins al 2021 i es jugaran el març o el setembre. “La ITF treballarà amb els països que acullin aquestes eliminatòries per assegurar que se celebrin l’any vinent amb les màximes garanties possibles“, ha sentenciat.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa