Les primeres restriccions del Govern per contenir la segona onada del coronavirus –aturada de les competicions no professionals, federades, escolars o privades–, ja van situar l’esport català contra les cordes. Les d’aquest dijous, el tancament de les instal·lacions esportives, gimnasos inclosos, limitaran la pràctica esportiva amateur a l’aire lliure, en solitari i entre municipis termeners i suposaran “un cop mortal” per al sector, sobretot tenint en compte que les primeres es perllongaran més enllà dels 15 dies inicialment previstos.

Així ho ha definit, si més no, Gerard Esteva en una entrevista a Catalunya Ràdio. El president de la Unió de Federacions Esportives Catalanes ha considerat injustes les obligacions de tancament total de les instal·lacions tenint en compte que “el sector esportiu estava seguint perfectament els protocols sanitaris i estava fent els deures amb bons resultats i traçabilitat”. “Si nosaltres hem fet els deures, si nosaltres som segurs, si els índexs científics objectius ens diuen que la taxa de contaminació està en el 0,28%, per què ens tanqueu i condemneu a la mort un sector que és essencial en la lluita contra la Covid-19?”, s’ha preguntat.

Esteva, a més, ha afegit que el nombre de clubs i empreses esportives es podria veure reduït més de la meitat. “En la crisi del 2009 i 2010 van desaparèixer el 25% de les entitats esportives i aquesta vegada el desastre encara serà pitjor”, ha avisat. “Crec que és injust, hem demostrat que l’esport és sector”, ha sentenciat abans de recordar que la UFEC està recollint signatures a favor que el Govern declari el sector com “un servei essencial”.

El manifest amb què la UFEC demana suport a la ciutadania

Tres dies després de presentar el pla de rescat del sector esportiu, l’esport català torna posa en marxa una campanya per recollir adhesions de tota la ciutadania i aconseguir que sigui declarat com a servei essencial.

Com a servei essencial, l’esport incideix directament en la millora de la salut, en l’educació i la formació, en la inclusió social de col·lectius desfavorits, en la lluita per la integració social i la igualtat d’oportunitats, així com contra el racisme, la violència i el dopatge. Representem el 2,1% del PIB català. Ocupem més de 80 mil treballadors i treballadores, tenim més de 40 mil voluntaris i som una porta d’entrada important al món laboral per als joves.

L’impacte del coronavirus en el sector esportiu ha estat demolidor. Set de cada 10 treballadors s’han vist afectats per un ERTO; en el seu conjunt, el sector deixarà d’aportar gairebé 1.000 milions d’euros directes al VAB català; tres de cada 10 treballadors perdran la feina; i prop de la meitat de les entitats estan perill d’extinció.

L’esport és segur

Les entitats i clubs esportius del país fa mesos que treballen perquè la pràctica esportiva sigui segura. D’acord amb els protocols específics per modalitat i instal·lacions desenvolupats durant la represa, l’esport a Catalunya es desenvolupa amb limitacions d’aforament, amb control d’accessos i traçabilitat dels practicants, sota gestió de grups estables i en condicions de total higiene i desinfecció.

Tal com ho demostren les dades del Ministeri de Sanitat, que detalla només 59 casos de contagis en les últimes setmanes en tot l’estat. Xifra que representa el 0,75% dels casos detectats. Si analitzem els casos des de l’inici de la pandèmia, l’esport només representa el 0,27% dels contagis. Tornar a la competició també és imprescindible perquè no perilli un sistema esportiu que ha estat i és model de referència al món”.Més notícies

L’abraçada entre Koeman i Messi que il·lusiona el barcelonisme

Notícia: L’abraçada entre Koeman i Messi que il·lusiona el barcelonisme
Comparteix
L'entrenador i el capità del Barça sempre s'havien mostrat respecte mutu, però a Torí van evidenciar que la seva relació és molt bona
Notícia: L’abraçada entre Koeman i Messi que il·lusiona el barcelonisme - Mobile

Polèmica a Madrid: enxampen Benzema criticant Vinícius de forma desagradable

Notícia: Polèmica a Madrid: enxampen Benzema criticant Vinícius de forma desagradable
Comparteix
Les càmeres de ‘Téléfoot’ van captar un episodi peculiar durant el descans del partit del conjunt blanc contra el Borussia Mönchengladbach
Notícia: Polèmica a Madrid: enxampen Benzema criticant Vinícius de forma desagradable - Mobile

Nou comentari

Comparteix