Món Esport
Contreras també va inflar el pressupost en les obres de la delegació de Tarragona de la FCF
  • CA

Aquest dijous, El Món publicava un escàndol majúscul dut a terme per la Federació Catalana de Futbol, que el 2015 va contractar obres de reforma de les seves delegacions de Sabadell i Vilafranca del Penedès i de la seu central al carrer Sicília de Barcelona a l’empresa Tastavins SL, del seu directiu Josep Contreras Arjona, amb un increment del pressupost inicial (1,7 milions) superior als 500.000 euros, amb una facturació final de 2,2 milions.

 

Un dia després i coincidint amb un fort rebombori a la seu de l’FCF, amb reunions convocades d’urgència, aquest diari ha accedit, novament, a informació que compromet Josep Contreras i la seva empresa, Tastavins SL. Segons ha pogut saber El Món, Tastavins SL també va adjudicar-se les obres de la delegació de Tarragona, realitzades l’any 2014. En aquell moment, Contreras ja no formava part, oficialment, dels Òrgans de Govern de la federació, tot i que, com ja hem assegurat en l’article anterior, seguia assistint a les reunions de junta directiva i representant l’FCF en qualitat de “directiu”.

 

Aquestes obres de Tarragona, però, tenen sorpresa. Les reformes no van ser realitzades per la mateixa empresa Tastavins SL, sinó que van ser dutes a terme per una altra societat, una empresa de la província de Girona que no té cap vincle amb Contreras. El març del 2014, aquesta empresa va presentar un pressupost valorat en 239.381,56 euros, una xifra que incloïa totes les partides: treballs previs, enderroc, ram de paleta, pladur, fusteria de fusta, fusteria d’alumini, pintura, instal·lacions, equipaments, reparacions exteriors i una darrera partida de varis. Amb tot això, la delegació de Tarragona ja podia entrar en funcionament.

 

Però alguna cosa va passar. Segons indica l’Informe Econòmic 2014-2015 publicat per la Federació Catalana de Futbol, la subvenció que la Reial Federació Espanyola de Futbol va concedir a la catalana per poder realitzar les obres de Tarragona supera el mig milió d’euros. Concretament, la xifra que l’RFEF va traspassar a l’FCF és de 518.702,80 euros. On han anat a parar els 279.321,24 euros restants?

 

I encara manca una informació vital. De qui va cobrar l’empresa gironina les obres de Tarragona? De l’FCF, que n’era l’interessat, no. Ho va fer de Tastavins SL, com confirmen els documents consultats per El Món, que contenen les signatures de les tres parts: L’empresa contractada, Tastavins SL i Josep Contreras Janer, fill de Josep Contreras Arjona, com a “direcció facultativa”, és a dir, director de les obres.

 

Estructura similar per les obres de La Galera

 

El restaurant La Galera, de Cambrils, és propietat d’Andreu Subies, expresident de la Federació Catalana de Futbol en els últims cinc anys i candidat a la presidència. Del març del 2013 a l’agost del 2014, és a dir, abans i durant les obres de la delegació de Tarragona, s’hi van fer unes reformes que el van deixar com nou. Aquestes obres, tal i com va succeir amb la delegació de l’FCF, van ser dutes a terme per la mateixa empresa gironina i pagades per Tastavins SL, la societat de Josep Contreras.

 

Inicialment, el pressupost presentat per l’empresa gironina no superava els 250.000 euros, però un cop finalitzades les obres, la facturació final va pujar fins els 381.000 euros. Quins diners va utilitzar Tastavins SL per pagar les obres del restaurant? Els va aportar tots Andreu Subies? Aquests 250.000 euros pressupostats, podrien tenir algun tipus de relació amb els 279.321,24 que van sobrar de les obres de la delegació de Tarragona?



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa