Món Esport
El Consell Català de l’Esport ofereix préstecs a entitats afectades pel coronavirus
  • CA

El Parlament de Catalunya ha donat llum verda aquest dimecres al decret llei que autoritza el Consell Català de l’Esport a atorgar préstecs a través de l’Institut Català de Finances a entitats esportives. La cambra ha convalidat el decret que permet a l’ens concedir préstecs durant el 2020 a una quantia màxima global de 8 milions d’euros. La mesura pretén facilitar la liquiditat de les entitats esportives, inscrites en el registre oficial, que s’han vist afectades per la pandèmia del coronavirus.

Els crèdits tenen per objectiu donar “garantia” i “enfortir” les entitats esportives del país. Es podran retornar en un termini de 5 anys i es podran fer des dels 20.000 fins als 300.000 euros. La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha defensat que les entitats esportives del país mereixen “eines” i “tots els recursos” per afrontar l’impacte que han patit per la Covid-19. Per això, ha dit que des del Govern s’ha plantejat un pla de xoc facilitant l’accés al crèdit i agilitzant la tramitació de les subvencions.

Pel que fa a l’oposició, Ciutadans (Cs) ha constatat que el decret “queda curt” i que en sis mesos la situació no haurà millorat de forma suficient. El PSC-Units ha compartit el diagnòstic de la formació liberal i ha dit que calen més mesures urgents però també un pla de futur. També l’han vist “insuficient” i que arriba “tard” CatECP i la CUP. El PPC ha criticat que no s’hagi planificat la recuperació de l’activitat a l’estiu. El decret ha prosperat amb el suport de tots els grups i l’abstenció del PPC.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa