Món Esport
Comencen a Barcelona els EuroGames, la gran competició esportiva de gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals
  • CA

Avui comença a Barcelona la dotzena edició dels EuroGames, el major esdeveniment esportiu europeu destinat a lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals a Europa. L’esdeveniment, que comptarà amb la presència d’uns 5.000 esportistes, es prolongarà fins al pròxim diumenge 27. Seran quatre dies en què els assistents podran veure 28 disciplines esportives diferents a més de poder participar en vàries activitats culturals.

El punt de partida dels EuroGames serà el Palau Sant Jordi, on tindrà lloc una conferència internacional sobre els drets humans i l’homofòbia. Hi assistiran l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i la consellera d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, Carme Capdevila. Àngel Llàtzer serà el presentador.

La primera edició

D’Eurogames n’hi ha de dos tipus: “petits” i “grans”. Als petits la participació ronda els 3.000 participants. Als grans no hi ha límit. La primera edició es va organitzar el 1992 a l’Haia (Holanda) promogut per l’European Gay & Lesbian Sport Federation (Federació Europea de l’Esport Gai i Lesbià, EGLSF). Els Eurogames no es celebren en anys en què tenen lloc els Gay Games o els Outgames. Durant el campionat la junta directiva de l’EGLSF atorga dos premis especials, els “Challenge Cups”, que es concedeixen a dues personalitats locals, un home i una dona, pel seu exemple en la lluita contra l’homofòbia.

Gràcies al Eurogames els apartaments turístics de Barcelona presenten una situació immillorable: ronden el 87% d’ocupació. Segons ha informat l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona, (Apartur). fins a Barcelona s’han desplaçat sobretot parelles i famílies procedents d’Espanya, el Regne Unit, França, Itàlia, els Estats Units, Alemanya i els països nòrdics. El preu mitjà d’estada per persona i dia s’ha situat en 38 euros i es preveuen unes estades de 4,6 dies de mitjana.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa