Món Esport
Collboni critica Colau per “deixar perdre” la Barcelona World Race
  • CA

El president del grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Barcelona i antic soci de govern d’Ada Colau, Jaume Collboni, ha acusat l’alcaldessa de la capital catalana de “deixar perdre” la Barcelona World Race i de “desmantellar una de les eines de promoció econòmica internacional” per a la ciutat. En un comunicat després de conèixer la suspensió de la prova, Collboni considera que “que el govern elimini per la porta del darrera un projecte clau per a la promoció esportiva de la ciutat és greu” i ha subratllat que una de les novetats d’aquesta edició era que els regatistes feien parada a Sidney, un fet que havia despertat l’interès dels patrocinadors per promocionar Barcelona al mercat australià. A més, ha recordat que al 2014, l’esdeveniment va afavorir la visita de 36.000 aficionats a la vela i que l’impacte va representar uns ingressos de 23 milions d’euros.

Collboni ha explicat que durant l’etapa al govern municipal, el PSC van presentar un pla de viabilitat per garantir el suport a la Fundació de Navegació Oceànica de Barcelona (FNOB) i ha denunciat que un cop fora Colau “ha aprofitat per boicotejar l’esdeveniment i dictar sentència de mort al projecte de la BWR”.

“El govern ha mostrat des del primer dia un total desinterès pels esdeveniments esportius, atribuint-los un caràcter elitista que no tenen, i no atenent l’oportunitat que suposen per a Barcelona en termes d’ocupació, innovació i posicionament internacional”, ha assenyalat Collboni, que ha afegit que l’alcaldessa “enterra també el projecte de recerca mediambiental oceànica que la Barcelona World Race realitzava amb la UNESCO per a estudiar els efectes del canvi climàtic”. “Una vegada més entre la ciutat i els prejudicis, el govern de Colau ha optat pels prejudicis”, ha sentenciat el president del grup municipal del PSC.

D’altra banda, la formació socialista portarà el cas a la Comissió de Mesures Extraordinàries de Suport a l’Economia perquè hi compareguin els membres de l’FNOB i amb l’objectiu d’aconseguir una “rectificació immediata del govern”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa