Món Esport
El COI es dona un mes de marge per decidir el futur dels Jocs de Tòquio

El Comitè Olímpic Internacional (COI) ha establert un termini de quatre setmanes per decidir el futur dels Jocs Olímpics de Tòquio, previstos encara per a l’estiu del 2020, amb la seriosa possibilitat d’ajornar la gran cita de l’esport mundial ja sobre la taula, segons ha publicat en un comunicat. La Junta Executiva de l’organisme s’ha reunit aquest diumenge per teleconferència, amb la pressió creixent d’esportistes, Federacions i Comitès Olímpics de tot el món, que han traslladat al COI que la celebració d’uns Jocs enmig de la crisi mundial per la pandèmia de coronavirus és inviable.

“Per salvaguardar la salut de tots els involucrats i contribuir a la contenció del Covid-19, la Junta Executiva del COI ha anunciat aquest diumenge que avaluarà nous escenaris per als Jocs Olímpics de Tòquio 2020”, ha exposat el comunicat oficial. D’aquesta forma el COI ha confirmat que ja valora la clara opció de posposar la cita, encara que reconeix la dificultat que això comporta i no acaba de ser clar ni contundent com demanen els esportistes, al mateix temps que també deixa una petita porta oberta a una celebració en els dies programats.

“Aquests escenaris contemplen un canvi dels plans ja existents per als Jocs i canvis en la seva data d’inici. Aquest pas permet una millor visió de la canviant situació de la salut a tot el món i al Japó, i serà la base per a la millor decisió en interès dels atletes i tots els altres involucrats”, ha prosseguit. D’una banda, hi ha millores significatives al Japó, i podria enfortir la confiança del COI en els amfitrions perquè, amb certes restriccions de seguretat i respectant el seu principi de salvaguardar la salut de tots els involucrats​, es podrien organitzar els Jocs Olímpics al país”, ha apuntat.

No obstant això, la crisi global del coronavirus ni molt menys està controlada, arribant ara als Estats Units, on el seu Atletisme i Natació han demanat ja l’ajornament. “D’altra banda, hi ha un augment dramàtic en els casos i nous brots de Covid-19 en diferents països en diferents continents. Això ha portat a la Junta Executiva a la conclusió que el COI ha de fer el següent pas en la seva planificació d’escenaris”, ha reconegut.

Per això, el Comitè Olímpic Internacional s’ha donat quatre setmanes per tenir una decisió. “Són molts els desafiaments: seus fonamentals podrien no estar disponibles, milions de nits reservades en hotels són difícil de manejar i el calendari esportiu internacional per a almenys 33 esports olímpics hauria d’adaptar-se”, ha explicat. El COI, que apunta que necessita el suport de tots els implicats, “començarà discussions detallades per completar la seva avaluació del ràpid desenvolupament de la situació sanitària mundial i el seu impacte en els Jocs Olímpics, incloent l’escenari d’ajornament”. “El COI confia que haurà finalitzat aquestes discussions en les pròximes quatre setmanes“, ha sentenciat.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa