El COI no permetrà protestes de caràcter polític als Jocs Olímpics de Tòquio

El Comitè Olímpic Internacional va recordar aquest dijous que la carta olímpica prohibirà als esportistes qualsevol mena de protesta de caràcter polític durant els Jocs Olímpics de Tòquio que se celebraran el pròxim estiu. En la reunió que va mantenir amb la Comissió d’Atletes a Lausana per informar-los dels canvis en la normativa, el COI va recordar que si algun atleta duu a terme alguna reivindicació política durant la competició, serà sancionat amb “mesures disciplinàries” i podria ser expulsat de la vil·la olímpica o inhabilitat durant un període determinat.

Kirsty Coventry, presidenta de la comissió d’esportistes del Comitè, va insistir en el fet que “no es permetrà cap tipus de manifestació o propaganda política, religiosa o racial en cap àrea olímpica ni tampoc en les cerimònies d’entrega de medalles”, un dels llocs més utilitzats històricament pels participants per aprofitar l’altaveu mediàtic de la competició per internacionalitzar determinats conflictes. Els atletes sí que podran, és clar, dir la seva fora de les instal·lacions, en les rodes de premsa i a través de les xarxes socials.

El COI vol evitar, d’aquesta forma, que es repeteixin episodis com el que van protagonitzar Tommie Smith i John Carlos l’any 1968 a Mèxic, quan van alçar el puny amb un guant de color negre per protestar contra el racisme als Estats Units. Més enllà d’aquell capítol, segurament el que més soroll mediàtic ha generat, en tota la història dels Jocs Olímpics hi ha hagut moltes més reivindicacions que ha portat el COI a valorar que “necessitàvem claredat en les regles”, ja que “la majoria d’atletes consideren que hi hagi respecte entre tothom”.Més notícies

El Barça s’oblida de defensar i és eliminat de la Supercopa (2-3)

El conjunt blaugrana és eliminat per l'Atlètic de Madrid en una semifinal marcada pel VAR

Final de Supercopa sense campió de Lliga ni de Copa

L'experiment de la Federació ha acabat amb el resultat més estrany possible

Nou comentari