Món Esport
El COI, a la seva: “Els Jocs no es poden ajornar com un partit de futbol”

El president del Comitè Olímpic Internacional (COI), Thomas Bach, s’ha mantingut aquest dissabte en la línia de continuar analitzant la crítica i desafiadora situació mundial per culpa del coronavirus, abans de plantejar-se cancel·lar els Jocs de Tòquio 2020 i “destruir el somni olímpic d’11.000 esportistes”, “la solució menys justa”.

“La suspensió dels Jocs suposa destruir el somni olímpic d’11.000 esportistes de 206 comitès nacionals i del COI. Una cancel·lació d’aquesta grandària seria la solució menys justa”, ha dit en una entrevista amb el mitjà alemany SWR. El màxim dirigent del moviment olímpic aguanta el desafiament cada vegada més gran dins del món de l’esport, que demana una cancel·lació de Tòquio 2020. La pandèmia de coronavirus té al món centrat a salvar la salut global i als esportistes en quarantena i sense entrenar, com gairebé la resta del planeta.

Bach, que aquest divendres va reconèixer que estan estudiant “diferents escenaris”, s’ha mostrat comprensiu amb els esportistes. “És difícil conviure amb aquesta inseguretat i encara més difícil amb aquestes complicades condicions d’entrenament que molts pateixen”, explica, mentre que el COI esgota el temps de decidir. “No es poden posposar uns Jocs Olímpics com si es tractés d’un partit de futbol d’un dissabte. Aquesta és una empresa molt complexa, on només pots actuar de manera responsable si tens un coneixement fiable, 24 hores al dia, per a la presa de decisions. És una situació excepcional i no hi ha solucions ideals”, ha afegit.

El cas és que al COI li arriben cada dia més pressions o renúncies al fet que se celebrin els Jocs aquest estiu. Des dels Estats Units, dos esports com la natació i atletisme han demanat l’ajornament de la cita aquest divendres i dissabte. També la federació francesa de natació i l’alemanya d’atletisme. Els Comitès Olímpics de Noruega i el Brasil també han demanat la cancel·lació dels Jocs “fins que la pandèmia estigui sota control”. Són els últims exemples de la creixent embranzida sobre el COI i la gran decisió que falta per prendre, veient com el món de l’esport està parat des de fa setmanes i per als pròxims mesos.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa