Món Esport
El COI manté els Jocs Olímpics de Tòquio malgrat el coronavirus

La Comissió Executiva del Comitè Olímpic Internacional (COI) ha reafirmat en la seva reunió celebrada aquest dimarts a Lausana (Suïssa) el seu “total compromís” per assegurar “l’èxit” dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020, que es disputaran del 24 de juliol al 9 d’agost, tal com estava previst, malgrat l’amenaça del coronavirus.

En un comunicat, el COI ha assegurat que ha pres aquesta decisió després d’un debat “en profunditat” i tenint en compte totes les mesures adoptades fins avui per combatre Covid-19. Així mateix, el màxim organisme olímpic ha informat que, des de mitjan febrer, s’ha creat un grup de treball amb membres del COI, el Comitè Organitzador de Tòquio 2020, la ciutat de Tòquio, el Govern del Japó i l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

“La Comissió Executiva del COI valora i dona suport a les mesures adoptades que constitueixen un element important dels plans de Tòquio per albergar uns Jocs segurs i protegits“, prossegueix el comunicat. En aquest sentit, el COI ha afirmat que seguirà les recomanacions i ha expressat el seu agraïment a l’OMS pels seus consells, “sempre valuosos, “i la seva cooperació”.

La Comissió Executiva del COI ha elogiat també la “gran unitat” i la “solidaritat” dels esportistes, comitès olímpics nacionals, federacions internacionals i governs i els ha felicitat per la seva “estreta col·laboració” i “flexibilitat” en la preparació dels Jocs. “Totes les parts implicades continuen treballant de manera conjunta per afrontar els reptes que planteja la propagació del coronavirus”, ha subratllat el COI, que ha animat els esportistes, als quals comunicarà les últimes novetats a través de la plataforma Athlete365, a seguir amb la seva preparació per a Tòquio 2020.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa